MALGAF,ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Siyaset Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 06:17:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
197 okunma
Google News

Türkiye Değişim Partisi Adana İl Başkanı Hakan Malgaf,son günlerde yapılan yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada Anayasamızın ilk dört maddesi Cumhuriyetimizin temel taşlarıdır Bu maddelerle ilgili hiç bir müdahele düşünülmemelidir dedi Ve sosyal medya hesabından da Anayasamızın ilk dört maddesini paylaştı

Madde 1: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

 

Madde 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

 

Madde 3: Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Millî marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır.

 

Madde 4: Anayasanın 1’inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2’nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3’üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.