Kredi mağduru iş adamı Açar destek arayışında

Kredi mağduru iş adamı Açar ; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sesini duyurmak istiyor.

Ekonomi Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 13:50:27
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
345 okunma
Google News

Özel Haber :Hüseyin Yetiş- Onur Altmışkan

Corona Virüsü salgını nedeniyle çok zor günler geçiren esnaflara sağlanan  kredi  imkanından  yararlanmak isteyen   İş adamı Mehmet Fatih Açar,  ilgili bankaların yetkililerinin  rüşvet istediği iddiası nedeniyle  kredi kullanamadı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan  sorununa  çözüm bulmasını  istedi. Yaşadığı sorunları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ‘ne (CİMER) ileten  Mehmet Fatih Açar,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan destek bekliyor.

 İLGİLİ  BANKA YETKİLİLERİNİN  RED CEVABI  İLE KARŞILAŞTI

1987 yılından beri yurt dışında  çalışan ; son 2 yıldır yurt dışındaki kazancını  Türkiye'de istihdam olsun diye Tü yatırımlar yapmaya başlayan İş adamı Mehmet Fatih Açar,  Corona Virüsü salgını nedeniyle çok zor günler geçiriyor.  Adana’da faaliyette olan iş yerlerine rağmen bankalardan kredi talebinde bulunan Mehmet Fatih Açar,  Ziraat Bankası,Halkbank,  Vakıfbank , Denizbank , İş Bankası  ve vakıf katılımdan ret cevabı  ile karşılaştı.

ÇÖZÜM ADRESİ  OLARAK CİMER’İ TERCİH ETTİ

Yaşadığı sıkıntılardan  kurtulmak için Cumhurbaşkanlığı  İletişim Merkezi ‘ne (CİMER) başvuran  Mehmet Fatih Açar,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a sesini duyurmak istiyor.  Yaşadığı kredi mağduriyet nedenini banka yetkililerinin rüşvet  teklifine olumsuz yaklaşması olarak  nitelendiren  iş adamı  Mehmet Fatih Açar, “ Ben emekliyim. Banka kredi notum düşük olduğu gerekçesiyle  kredi talebime olumsuz cevap verildi. Ancak, gerçekte çalışmayan şirket ve yandaşlarına tüm imkanlar sağlanmaktadır.Bunu yapanlar banka müdürleri ve kredi verme yetkisi olan memurlardır.Sayın Cumhurbaşkanım ben Türkiye'm için canından malından vazgeçmiş biriyim,ben sizin bir emrinizle 300 bin dolar'ı TL 'ye çevirmiş biri olarak bu yaşadıklarımın hiç birini hak etmediğimi düşünüyorum.Ben tüm yazdığım sözlerin arkasında olup,hepsi belgeli ve ispatlıdır.bunları devletim 2016'dan bugünkü  tarihe kadar tüm girdi,çıktılarım yatırımlarımı görebilir.” Dedi

“HEPSİ VATANDAŞA İYİ DAVRANMAYARAK  BIKTIRMA POLİTİKASI UYGULAMAKTADIR”

AK Parti Adana İl Başkanlığından yardım istemesine rağmen gereken yaklaşımı  görememekten yakınan Mehmet Fatih Açar, “Sayın Cumhurbaşkanım,üzülerek şunu açıklamak istiyorum,Adana teşkilatınız tamamen sınıfta kalmıştır.Hiçbir esnaf ve yatırımcının yanında olmadılar ve onların derdine çare aramadılar.Hep yandaş ve rüşvetçilerin yanında oldular.Tabii ki bunu prosedüre uygun bir şekilde yaptılar ve Sayın Maliye bakanımız Berat Albayrak Bey'in tüm açıklamalarına rağmen hiçbiri uygulanmamıştır.Kısa ve öz olarak ben Adana ilinde yaşadığım için sadece Adana ilindeki esnaf ve işverenlerin gördüğü haksızlığı dile getirdim.Adana'daki tüm yerel yöneticileri,Başta il başkanı Valilik,belediyeler,banka yöneticileri ve onların alt kademesi hepsi vatandaşa iyi davranmamakla beraber bıktırma politikası uygulamaktadır.Bunların engellenmesi için sizlerden yardım bekliyorum.Sayın Cumhurbaşkanım,bu yazdıklarımı iftira olarak algılamayın.Eğer en ufak bir şüphe oluşursa kafanızda,ben yazdıklarımın arkasında olup,tüm kanuni cezalara razıyım ve bunu bir taahhüt olarak kullanabilirsiniz.Gelecek bir kanuni soruşturmayı kabul ettiğimi beyan ederim.”diye konuştu.

BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU BAŞKANLIĞI KONUYA AÇIKLIK  GETİRMEK İSTEDİ

Bir süre sonra  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı  yetkililerinin  cevabı karşısında bir kez daha mağdur olan iş adamı Mehmet Fatih Açar,  “ BDDK  yetkilileri finansman süreci mevcut yasalar, BDDK, TBB ve ilgili diğer resmi merciler tarafından koyulmuş kurallar esas alınarak iç prosedürleri  doğrultusunda yürütüldüğünü , Bu süreçte, başvuruda bulunan müşterilerine e yönelik finansman değerlendirmesinde ; müşterinin bankacılık sektöründeki mevcut tüm finansmanları ile kredi kartı kullanım durumu, taşıdığı toplam finansal borç yükü, talep ettiği limitini de kapsayacak şekilde mevcut ödeme gücüne esas teşkil eden belgelenmiş düzenli gelir ve giderleri dikkate aldıklarını  söyledi. Bu kriterler temel alınarak yapılan kapsamlı değerlendirme sonucunda müşterinin limit, risk, ödeme performansı doğrultusunda finansman talebine olumlu yada olumsuz bir cevap verildiğini ; belirtilen kriterler ve finansman sürecimiz kapsamında değerlendirmeler yapılmakta olup yapılan incelemede  başvurum olmadığını söylediler. Finansman ödemelerimde  gecikmeler olması nedeni ile kredi talebime  olumlu yanıt verilemediğini   ifade ettiler. Bizler, Cumhurbaşkanım  Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a  bir kez daha seslenerek sesimizi  duymasını  ; yaşanan hatanın   düzeltilerek  tarafıma  kredi imkanı sağlanmasını arz ediyorum. Cumhurbaşkanım  Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ‘ın sözünün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığından daha etkili  olacağı inancındayım “ diye  konuştu.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.