Korona Virüs Salgını korkusu Şalgam’a ilgiyi arttırıyor

Şalgam Suyu’nun Korona Virüsünü yenebileceği iddiaları Adana’da şalgam satışlarını arttırıyor. Bu duruma ise en çok şalgam satıcılarını memnun ediyor.

Sağlık Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 15:44:11
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
374 okunma
Google News

Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından tescillenen Adana Şalgam  suyunun  korona virüs döneminde  hastalığa iyi gelebileceği   bilim insanları tarafından açıklanması hem ülke içi tüketim hem de ihracat arttırıyor.

ŞALGAM SATIŞLARI GİDEREK ARTIYOR

Adana şehir merkezinde şalgam suyu satan esnaflar tarafından şalgama rağbetin artması memnunlukla karşılanırken bu durum satışlarında artmasına neden oluyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında insanların şalgama büyük rağbet gösterdiğini  belirten Hıdır Usta Şalgam ve Meşrubat’ın sahibi Abdullah ve Hıdır Yılmaz,  Seyhan İlçesi Aziz Pamuk İş Merkezi No : 63/B’de dost ve müşterilerine hizmet verdiklerini ifade etti.

“Şalgam suyu korona virüsünü de yenecek”

Çin’de ortaya çıkan ve şu ana kadar 15 ülkeye yayılan korona virüsünün ilacının şalgam suyu olduğunu iddia eden Abdullah ve Hıdır Yılmaz,  “Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde paniğe neden olan korona virüsü yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar 15 ülkede görülen virüs için bir çok ülke ve bilim insanları virüse karşı çare üretmeye çalışıyor. Çinli bilim insanlarının korona virüsü için, 2003 yılında görülen SARS virisüne yüzde 85 oranında benzerlik gösterdiğini açıkladı.2003 yılında SARS virüsünü Adana’dan Çin’e gönderilen onlarca ton şalgam suyunu Çinlilerin tüketerek SARS virüsünü yendiğini, korona virüsünün de SARS virüsüne benzerlik gösterdiği için Şalgam suyu korona virüsünü de yenecek. “ diye konuştu.

“KORONA VİRÜSE ŞALGAM ÇOK İYİ GELİR”

Şalgam bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğine dikkat çeken Abdullah ve Hıdır Yılmaz, “ Şimdi ise şalgam suyunun korona virüsüne de iyi geleceğini  bilim adamlarımız söylüyorlar. Şalgam suyunun içinde havuç, maya, bulgur var. Bunlar bakteri oluşturuyor. Özellikle gribe karşı çok büyük etkisi var. Nezlenin gribin ilacı bu. Ben devamlı içerim, bağırsakları çalıştırır, şeker hastalığının ilacı. Korona virüsüne iyi gelir. Tavsiye ederim.” Dedi.
 

 

 “

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.