Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde 760 Pehlivan Kol Bağlayacak

Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 00:16:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
235 okunma
Google News

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Kızıldağ Yaylası’nda 27-28-29 Ağustos tarihleri arasında 536’ncısı gerçekleştirilecek olan Kızıldağ Karakucak Güreşleri tanıtım toplantısı Varda Köprüsü’nde yapıldı.

Basın mensuplarıyla sohbet ortamında geçen toplantıda konuşan Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan yaptığı açıklamada. “Bu yıl 536’ncısını organize edeceğimiz Kızıldağ Karakucak Güreşlerini 29 Ağustos pazar günü gerçekleştireceğiz. Güreşlerimize Türkiye başta olmak üzere, Bulgaristan, Gürcistan ve İran gibi ülkelerden de güreşçiler katılacak. 27-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan güreş ve şenliklerde bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. 536. Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşi Türkiye’nin en büyük karakucak güreşi organizasyonlarından birisidir. Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü başkanımızın emek ve gayretleriyle güreşlerimiz dünya çapında bir organizasyon haline geldi. Güreşlerimiz minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere 3 kategoride yapılacak. Güreşlere 55’i başpehlivan olmak üzere, 760 güreşçi katılım sağlayacak. Dağıtılacak toplam ödülümüz 93 bin TL, başpehlivanlık ödülü ise 15 bin TL. Ayrıca güreşlerimizden önce 27 ve 28 Ağustos tarihlerinde şenliklerimiz olacak. Latif Doğan, Ahmet Şafak ve birçok sanatçı sahne alacak. Tüm hemşerilerimizi güreş ve şenliklerimize davet ediyorum” dedi.

536’ncısı gerçekleştirilecek olan Kızıldağ Yaylası Karakucak Güreşleri’nin çok büyük bir organizasyon olduğunu belirten MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, “Dünyanın jandarmalığına soyunan Amerika’nın 536 yıllık bir kültür mirası olsaydı emin olun ki bununla çok büyük gurur duyardı. O yüzden böylesine büyük bir organizasyonda emeği geçenlere, böylesine kültürel bir miras olmasında emekleri olanlara teşekkür ediyorum. Bu yıl güreşecek güreşçilerimize de başarılar diliyorum. Kızıldağ Karakucak Güreşleri organizasyonu devletlerin yaşından büyük bir organizasyon. İnşallah bir gün güreş organizasyonunu UNESCO kültür mirasına aldıracağız. Ben Ceyhan Belediye Başkanı olduğum zamanlarda güreşlere geldiğimde Kızıldağ Yaylası’nın içi trafikten kilitleniyordu. O gün Kızıldağ Yaylası’na bir çevre yolu yapılması gerektiğini belirtmiştim. Cenabı Allah bu hizmeti yapmayı bana nasip etti. Karaisalı-Kızıldağ yolunu 3 şeritli hale getirdik ve Kızıldağ Yaylamıza da bir çevre yolu kazandırdık. Karaisalı’lı hemşerilerimiz her zaman bizlere sahip çıktılar, bizlerde onla hizmetin hürmetin en iyisini göstermeye çalıştık. 27-28-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan güreş ve şenliklere tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, AK Parti İlçe Başkanı Osman Kurdak, MHP Karaisalı İlçe Başkanı Sezai Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Çukurova Gazeteciler Federasyonu Başkanı Cafer Esendemir, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, güreş tertip ve teknik komite üyeleri ve basın temsilcileri katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.