Kızıldağ Karakucak Güreşleri 29 Ağustos'ta başlıyor

Yayın: 16 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 16.08.2021 11:08:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
152 okunma
Google News

ADANA'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 536'ncısı organize edilen Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 29 Ağustos Pazar günü başlıyor. Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde 30 siklette yapılacak olan güreşlerde yaklaşık 600 sporcu mücadele verecek.

536'ncı Kızıldağ Karakucak Güreşleri, 29 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. İlçenin 1650 rakımlı Kızıldağ Yaylası’ndaki dev güreş etkinliği büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde 30 siklette, yaklaşık 600 sporcunun katılımı ile yapılacak. Başpehlivanlık müsabakasını kazanan güreşçi ise 15 bin lira para ödülünün sahibi olacak. Karakucak Talimnamesi’ne göre yapılacak güreşlerde lisanslı hakemler görev alacak. Kırkpınar başta olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde düzenlenen güreşlerde şampiyonluklar kazanan güreşçilerin katılacağı Kızıldağ'da, 27 Ağustos'ta Latif Doğan 28 Ağustos'ta ise Ahmet Şafak halk konseri verecek.

'Güreş Baba' lakabı ile tanınan Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut'ta bu yıl görkemli bir etkinliğe tanıklık edeceklerini belirterek, "Bu işin başını 2 yıl önce güreş ağası olarak seçtiğimiz Hüseyin Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanımız Saadettin Aslan çekiyor. Bizde yaklaşık 100 sporcumuzla katılım göstereceğiz. Görkemli bir etkinlik olacak, seyir zevki yüksek müsabakalar izleyeceğiz. Tüm güreşseverlerimizi organizasyona devet ediyoruz" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.