“Kendimizi ve kentimizi yeterince konuşamıyoruz “

MHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ ; Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a seslendi.

Yayın: 09 Mart 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 09.03.2022 07:51:20
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
200 okunma
Google News

Milliyetçi  Hareket Partisi  (MHP) Karaisalı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Demirdağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’a , Büyükşehir Belediyesi  Meclisi Mart ayı  ilk toplantısında  “ Adana dan Tufanbeyli’ye Kadar Bulvar şeklinde Asfalt dökmüş oluyoruz.. Asfaltı plantinde ürettiyseniz bu asfalt, Plent altında Malyeti bugünkü fiyatlar ile 650.000.000 TL. Hangi bütçenizde, performansta bu rakamlar var.Şayet 1.3 Milyon ton Asfaltı birdeMüteahhid yada kendi işçilerimiz ileSerdiyseniz, yaklaşık Nakliyat +işçilik + Akaryakıt , Araç kiraları ile birlikte en az 500.000.000 TL. Harcamış olmalısınız.toplam 1,150.000.000 TL. Allah aşkına hangi Bütçede bu rakamlar var.Yada bu 1.3 milyon ton asfaltı nereye kullandınız. Bizleri ve  kamu oyunu bilgilendirebilirmisiniz..”diye sordu.

“GERÇİ ZAMANIMIZ TASARRUF ZAMANI AMA REKLAM KONUSUNDA TÜM BELEDİYELER MAALESEF TASARRUFA KARŞILAR..HER TARAF PANKART..”

Meclis’in  ayda bir toplandığını  kendilerini ve  Adana kentini konuşamadıklarını belirten Cemal Demirdağ,  “Şehrimizin bir  çok yerinde Zeydan başkan yaptığı hizmetleri anlatan, bez afiş ve bilbordlari ve de bina yüzeylerini kullanmaktadır..Tabi ki her başkanın yaptığı hizmetleri anlatması güzel bir durum. Gerçi zamanımız tasarruf zamanı ama Reklam konusunda tüm belediyeler maalesef tasarrufa karşılar..Her taraf pankart.. “dedi. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın yaptığı hizmetleri sıraladığını ,  yapmış olduğu hizmetlerden bir tanesi ile ilgili bir tespit  yapmak  istediğini ifade eden Cemal Demirdağ, “Memurların sosyal denge tazminatları ile ilgili yapmış olduğunuz ücreti, çok az bulduğumuzu belirtmek isterim. Anlaşma yaptığınız sendika bu sözleşmeyi nasıl kabul etti anlamak mümkün değil. Belediyemizde çalışan her birey, her bir mesai arkadaşımız  bizim için çok kıymetli. Hepsi kurumumuza ayrı değer katıyor, üretiyor, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Sizde  belediyemizin kaynaklarını doğru bir şekilde kullanarak tüm çalışanlarımızın haklarını verebilmek adına elinizden  gelen desteğin en iyisini sunmaya gayret ettiğinizin farkındayız... Bu kapsamda  mesai yaptığınız memurlarımızın devam eden ‘Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi’nin  tekrar yenilemenizi bekliyoruz. Bakınız, Yüreğir belediyesi, Seyhan belediyesi , Çukurova belediyesi ve sarıçam belediyeleri iyi bir söyleşme yaptılar..Çalışan memurlar sevinç yaşadılar..Bundan dolayı,  belediye başkanlarımız, Akif Kemal Akay , sayın Fatih Mehmet Kocaispir ,  Soner Çetin ve  Bilal Uludağ’ a memur arkadaşlar adına teşekkür ediyorum..Sizden de en kısa zamanda , sosyal denge tazminatının günümüz şartları göz önüne alınarak tekrar düzenlenmesini ; ayrıca bekleyen  alacaklarının ödenmesini ve birde KHK li arkadaşların birikmiş alacaklarının da ödenmesine rica ediyorum...”dedi.

“ ONURUYLA İŞGALCİYE DİK DURAN,TESLİM OLMAYAN BİR MİLLETİN YANINDA OLMALIYIZ..”

Ukrayna’nın  bir  işgalle karşı karşıya olduğunu söyleyen  Cemal Demirdağ, “İki komşumuz Ukrayna ve Rusya savaşıyor..İşgal demek bir milletin yok olması  için savaşmak demek.Savaş demek ölüm demek, açlık demek, kıtlık demek, çocuk demek, kadın demek, bir neslin yok olması demek, yıllarca geriye gitmek demek..Bizde, Metroda çocuklarına sarılmış Kiev’li ana-babalar ve yaşlıların yanında olmalıyız, Başkentini korumak için mevziye yatan o sivillerin yanında olamalıyız. Onuruyla işgalciye dik duran,Teslim olmayan bir milletin Yanında olmalıyız.. Krizin çözülmesi için tek seçenek diplomasi ve diyalogdur.Müzakere masası silahlı çatışmaya üstün gelmelidir. Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında mutabakat arayışları memnuniyet vericidir.Ukrayna’nın siyasi ve toprak bütünlüğüyle egemenlik haklarına mutlak surette saygı duyulmalıdır.Rusya ile Ukrayna arasında çok acil ateşkes rejimi tesis edilmelidir.Rusya Ukrayna savaşında bir kez daha gördük ki, Konuştuğu zaman, adaleti, insanlığı kimseye bırakmayan sözüm ona dünyanın süper güçleri, ne kadar Vicdansizlar..Bu adamlar savaşa hayır deseler ne olacak ki, zalimin zalime dur demesi ne kadar inandırıcı olabilir,Dinine diline, rengine bakmadan her daim masumun ve mazlumun yanında yer alan kaç ülke sayabiliriz ki.. Benim akıma Türkiye geliyor..Sadece bu sebeple bile yeniden dünyaya hakim, yeniden  dünyaya hakem olmak zorundayız..Allah zalimlerin zulmüne maruz kalan bütün mazlumları ve doğu Türkistan’da ki Türkleri Çin zulmünden korusun ve Türkiye’yi yüceltsin... Savaşa hayır..” diyerek bütün kadınlarımızın  8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.