Karate’nin Aslan Başkan Adayı Adana’da sevgi seline maruz kaldı

“İşimiz ve Aşkımız Karate “ sloganı ile yola çıkan Türkiye Karate Federasyonu'nun iddialı başkan adaylarından Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, Adana’da Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonasına geldi. Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, Yetiş Haberci Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu

Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 06:11:49
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
466 okunma
Google News

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nı değerlendirdi. Türkiye Karate Federasyonu tarafından Adana’da   Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Büyükler ve Veteranlar Karate Şampiyonasına  gelen  Av. Dr. Aslan Abid Uğuz, Yetiş Haberci Gazetesi ve Fırtına Haber Gazetelerine özel açıklamalarda bulundu.

 

“MEVCUT YERİMİZ HAYAL ETTİĞİMİZ YER DEĞİL”

Olimpiyat oyunlarının ardından genel anlamda ve aynı zamanda da karate özelinde sporcuların başarı durumunu Türkiye Karate Federasyonu'nun en iddialı başkan adaylarından Av. Dr. Aslan Abid Uğuz değerlendirdi. Av. Dr. Aslan Abid Uğuz , “Her sporcu ve teknik adamın hayalinde olimpiyatlarda yarışmak vardır. Yani olimpiyat oyunlarında yarışmış olmak da aslında sporcu ve antrenörler için bir nevi sanal madalyadır. Dolayısıyla öncelikle olimpiyat oyunlarında yarışmış her sporcumuzu bu başarısı için kutlarım. Ülke çapında aldığımız 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya ile şu ana kadarki en fazla sayıda madalyayı almış olmamız bir nebze olsun gelecek için ümit verici olsa da tabii ki mevcut yerimiz hayal ettiğimiz yer değil. Okçuluk ve boks gibi daha önce altın madalya almadığımız dallarda altın madalya almamız özellikle bu iki spor dalında çıtayı çok yükseğe taşıdı.” Diye konuştu.

“BEKLENEN ALTIN MADALYANIN GELMEMESİ KARATE CAMİASINI ÜZDÜ”

Karate dalında ise beklenen altın madalyanın gelmemesinin  tüm camiamızı üzdüğüne dikkat çeken Av. Dr. Aslan Abid Uğuz ,” İlk defa Karate Sporunun Olimpiyatlarda yer alması sebebiyle başta gümüş madalyalı sporcumuz Eray Şamdan olmak üzere tüm sporcularımız spor tarihinde hak ettikleri yeri alacaklardır. Bu sporcuların başarısından dolayı Milli Takım Teknik Heyetini kutladığımız gibi başarının bence asıl kahramanı madalyalı sporcuları yetiştiren kulüp antrenörlerini de tebrik etmemiz gerekiyor. Maalesef ki mevcut sistemde sporcuların asıl antrenörleri, Federasyon'un verdiği özel ödüllerden pay alamıyor. Allah'ın izni, Karate camiasının teveccühü ile göreve geldiğimizde bu adaletsiz durumu düzeltmek ilk yapacağımız işler arasında yer alıyor.” Tarih daima şampiyonları hatırlar, bu sebeple de Olimpiyatlarla ilgili ilk hedefimiz Karate Sporunun 2024 olimpiyatlarında olması için çalışmalarda etkin rol oynamak ve aynı zamanda katılacağımız ilk olimpiyat oyunlarından her dalda altın madalya almaktır. Görev anlayışımız iyi olanı çok iyi, çok iyi olanı mükemmel yapmak mükemmel bir şey varsa da onu korumaktır. Bu bağlamda alınan madalyaların kıymetinin bilinciyle çok iyi ve mükemmel için çalışacağız.  “ dedi.

Dr. Aslan Abid Uğuz, yapmayı planladıkları çalışmalara ilişkin de  bilgiler verdi. Av.Dr. Aslan Abid Uğuz ,“İşimiz, aşkımız karate” sözleriyle yola çıktıklarını söyledi. Türkiye Karate Federasyonunun kurumsal bir yapıya kavuşturulacağını belirten Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ”Yıllarca sporcu ve kulüp yöneticisi olarak hizmet ettiğim karateye bu sporun içinden gelen biri olarak en büyük faydayı vereceğime inanıyorum.Türk Karatesi’nin yönetiminde gerekli olan evrensel değerlerin uygulanmasında gördüğümüz çok ciddi eksiklikler nedeniyle ,işi de aşkı da karate olan değerli hocalarımızın teşvik ve desteğiyle çıktığımız bu yolda biz hiçbir kişinin hiç bir dar grubun adamı ya da adayı olmadık. Bizim buradaki tüm hocalarımız hepsi biz sadece Türk Karatesi için neler yapabiliriz, ne yapmamız gerekir, amacıyla bir araya geldiler.”dedi.

 

              “KARATE CAMİAMIZA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIĞIMIZ BU YOLU , BİR SAVAŞ GİBİ GÖRMEDİĞİMİZDEN HİÇBİR KİŞİ YADA GRUP DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR”

 

Karate camiasının temelini oluşturan emektar hocalarımızın , antrenörlerimizin, her yaştaki sporcuların, kulüplerin yani genel anlamda Türk karatesinin sorunlarını ve sorunların çözümlerini bildiklerini ifade eden Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ”Federasyonumuzun idari anlayışında liyakatın esas alınacağı , ortak akıl ile hareket edilerek birlikte alınan kararların uygulanacağı şeffaf bir yönetim sergilemek , bizleri belirgin kılacak en önemli özelliğimiz olacaktır. Karate camiamıza hizmet için yola çıktığımız bu yolu , bir savaş gibi görmediğimizden hiçbir kişi yada grup düşmanımız değildir. Görüşlerinize sunduğumuz ; başta antrenör, hakem ve kulüplerimizin içinde bulunduğu ekonomik şartların nasıl düzeltileceğini gösteren projelerimizle ; Türk karatesi’nin mevcut sorunlarını tespit edip çözmek için gerçekçi bir irade ortaya koyduğumuz aşikardır. Desteğinizle yeni bir soluk ve anlayış getireceğimiz Türkiye Karate Federasyonu yönetiminde hep birlikte yönetim anlayışına ulaşabilmek için sizleri bu birlikteliğe katılmaya bekliyorum. “ diye konuştu.

KARATE'YE GÖNÜL VERDİ

 

Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, karateye ilk olarak 1984 yılında Eyip Olugi Hoca'nın İstanbul Parseller'dekş salonunda başladı. Daha sona Yusuf Sertdemir Hoca'nın salonunda devam eden Uğuz, Siyah Kemer 1.dan seviyesine kadar yükseldi. 2014 yılında kendisi gibi Karate'nin emektarlarını tekrar buluşturmak amacıyla Veteran Karate Spor Kulübü'nü kuruluşunda yer aldı. Karate sporuna en fazla lisanslı sporcu veren Veteran Karate Spor Kulübü'nün kurucu başkanı olan Uğuz, yurtiçi ve yurtdışı Veteranlar kategorisindeki Karate müsabakalarında bir çok kez tatamiye sporcu olarak çıktı ve bir çok derece elde etti.

TİCARETLE DE UĞRAŞIYOR

Serbest avukatlık yapan  Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ayrıca 24 senedir de kurucu ortağı olduğu alanında öncü bir tekstil firmasıyla uluslar arası alamda ticaret ile uğraşıyor.  2018 yılında İstanbul Baro Meclisine seçilen Uğuz, Spor Hukuku Enstitüsü Derneği, Türk Ceza Hukuku Derneği,Çavuşoğlu Kolejş Mezunlar Derneği, Yeşilyurt Spor Kulübü, Etiket Sanayiciler Derneği, Silifke Yardımlaşma Derneği, ASKON İş Adamları Derneği, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası üyeliklerini yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Uğuz, pratik olarak Almanca da konuşabilmektedir.

“KURUMSAL YAPI ÖNEMLİ”

Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Eğitim Kurulu, Dan Kurulu, Merkez Hakem Kurulu, Milli Takımlar Teknik Kurulu, Organizasyon Kurulu gibi tüm kurullarda görev alacak antrenör ve idareciler yapılacak süreli sözleşmelerle güvence altına alınacak. Kurullarda yer alan herkesin, emek ve mesaisinin karşılığını maddi olarak alması sağlanacak.  Keyfi görevlendirmeler ve görevden almalar engellenecek. Yetkinin sadece başkanda toplanmadığı, kurulların kendi içinde inisiyatif sahibi olduğu bir sistem inşa edilecek. Tüm kurullarda çalışacaklar liyakat gözeterek seçilecek. Federasyonun tüm faaliyetleri uluslar arası standartlara uygun hale getirilecek'' dedi.

“SÜPER LİG KURULACAK”

Kurumsal şirketlerin, köklü büyük spor kulüplerinin, belediyelerin Karate Süper Lig'ine katılımının sağlanacağını söylenen Türkiye Karate Federasyonu başkan adayı Av.Dr.Aslan Abid Uğuz, ''Süper Lig ve Amatör Lig olarak iki Karate Ligi oluşturulacak. Tüm kulüpler maddi olarak desteklenecek. Elde edilecek maddi destekten sporcular büyük ölçüde yararlandırılacak. Türkiye Şampiyonalarının organizasyonunda kulüplerimizin talepleri doğrultusunda değişiklikler ve düzenlemeler yapılacak'' şeklinde konuştu.

“KAMP TESİSİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Türkiye Karate Federasyonu'nun kendi kamp tesislerine sahip olması için girişimler yapılacağına vurgu yapan Uğuz, ''Federasyonumuzun başlıca mali yükümlülüklerinden biri olan kamp yeri sorununu çözüme kavuşturulacaktır. Spor Genel Müdürlüğüne ait tesislerden maksimum fayda sağlanacak. Sporcusuna emek veren, sporcusunu Milli takımlara hazırlayan ve yetiştiren antrenörlere imkanlar ve kapasite durumuna  kafilede mutlaka yer verilecek.Milli takımda sporcusu olan antrenörler belli oranda ödüllendirilecek. Milli takımın başarısı için  psikolojik danışman, beslenme uzmanı, masör gibi konusunda uzman kişiler ya da ekiplerin desteğinden yararlanılacak'' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.