Karate camiasının acı günü

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan Corona illetine yenik düştü. Sevilen ve sayılan Başkan Esat Delihasan’ın vefatı camiada üzüntüyle karşılandı.

Yaşam Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 10:33:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
394 okunma
Google News

Karate sporuna yaptığı başarılı hizmetlerle  adını altın harflerle yazdıran  Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan  Corona virüs illetine yenik düştü. Korona testi pozitif çıkan ve özel bir hastanede tedavi gördüğü ifade edilen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’nın   İstanbul’da Özel bir hastanede tedavi gördüğü belirtilirken ; bu sabah hayatını kaybettiği ifade edildi. Başkan Esat Delihasan’ın vefat haberi ise ailesi , sevenleri  başta olmak üzere  karate camiasını üzüntüye boğdu.                Çok değerli hizmetleri bulunan Başkanımız Esat Delihasan’a Allahtan rahmet ; kederli ailesi ve sevenlerine YETİŞ HABERCİ GAZETESİ ve YETİŞ SPOR KULÜBÜ olarak baş sağlığı dileklerimizi sunarız.

BAŞKAN ESAT DELİHASAN KİMDİR ?

1969 yılında Rize'de doğan Esat Delihasan ilk ve ortaokul öğrenimini Rize'de tamamladıktan sonra, liseyi İstanbul'da bitirdi. 1984 yılında Eminönü Kültürel Karate İhtisas Spor Kulübü'nde Ali Koca nezaretinde karate çalışmalarına başladı. 1988 yılında Atilla Çeliktürk ve Hakan Alpay döneminde Milli Takıma seçilerek Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etti. 1988 yılında yapılan Dünya Şampiyonası'nda dünyanın en iyi dövüşen sekiz sporcusundan biri olarak Türkiye'den ilk defa Dünya Karması'na seçildi. 120 kez milli formayı giydi. Defalarca uluslararası turnuvalarda ve şampiyonalarda madalya kazandı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübüne transfer oldu. 1995 yılında takımın başına antrenör olarak getirildi. 2008'den itibaren Türkiye Karate Federasyonu Başkanlık görevini yapmaktaydı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.