İlin Ahisi'ne kaftanını Vali Elban giydirdi

Ekonomi Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 09:50:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
227 okunma
Google News

2020 Yılı İlin Ahisi seçilen Ersin Özkutbay'a Ahilik kaftanı Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirildi.

Bu yıl 33'üncüsü gerçekleştirilen Ahilik Haftası etkinlikleri, sabah saatlerinde kutlama komitesi tarafından Atatürk Parkı'nda anıta çelenk sunma töreniyle başladı.

Atatürk Parkı'ndaki törenin ardından Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger ve tertip komitesi Adana Valisi Süleyman Elban'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette tertip komitesi adına Birlik Başkanı Niyazi Göger, Vali Süleyman Elban'a çiçek takdim ederek, Ahilik Haftası programı hakkında bilgi verdi.

Valilik ziyaretinin ardından Ahilik Haftası kutlamaları Vali Süleyman Elban'ın katılımlarıyla Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (Adana ESOB) düzenlenen 2020 Yılı İlin Ahisi Kaftan Giyme Töreni ile devam etti.

Pandemi önlemleri kapsamında gerçekleştirilen törende konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, esnaf teşkilatının büyük bir aile olduğuna işaret ederek, "Esnaf ve sanatkarlıkta ticari faaliyet hep ikinci planda kalmış, sosyal yönleri ön planda olmuştur. Kurulduğu günden bu yana toplumun harcı olan esnaf teşkilatı bizim de toplum olarak en önemli mayamız ve harcımızdır. Ahilik haftası içerisinde yoğunluklu olarak esnafın sorunlarını konuşacağız ve inşallah çözümler üretmeye çalışacağız. Kutlayacağımız her Ahilik haftasında esnafımızın sorunlarını daha az konuştuğumuz, onların toplum içerisindeki saygınlığının daha da yükseldiği, ekonomik durumlarının daha da iyi olacağını ümit ediyor, Ahilik haftasının esnaflarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

 

BAŞKAN GÖGER'DEN VALİ ELBAN'A TEŞEKKÜR

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger de konuşmasında Adana Valisi Süleyman Elban'a esnaf ve sanatkara verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti. Pandemi nedeniyle Ahilik Haftası etkinliklerinin dar kapsamda tutulduğunu dile getiren Birlik Başkanı Niyazi Göger, "Gönül isterdi ki her yıl esnaf ve vatandaşlarımızın katılımı ile coşkuyla kutladığımız ahilik bayramını, bu yılda aynı coşku ve heyecanla kutlayalım. Ancak biliyoruz ki bugün burada olamasalar da tüm esnaf ve sanatkarlarımız bizlerle aynı coşku ve heyecanı paylaşıyor. İnanıyorum ki, maske, mesafe ve temizlik kurallarına bu süreç bir an önce sona erecek ve önümüzdeki yıllarda ahilik bayramımızı daha büyük coşku ve heyecanla kutlayacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2020 Yılı İlin Ahisi seçilen Ersin Özkutbay'a Ahilik Kaftanı Adana Valisi Süleyman Elban tarafından giydirildi. İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı'na ödüllerinin verilmesinin ardından konuklara Ahi Pilavı ve aşure ikramında bulunuldu.

Bu arada Ahilik Haftası kutlamalı ile esnaf ve sanatkarlara verdikleri desteklerden ötürü Vali Yardımcıları Muzaffer Şahiner ve Huriye Küpeli Kan ile Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz'e Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından plaket takdim edildi.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.