"Hak ve halkımız için varız”

DSP Seyhan İlçe Başkanı iş adamı ve sanayici sevilen ve sayılan Erhan Saltuk ile dobra dobra konuştuk.

Siyaset Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 13:45:47
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
317 okunma
Google News

“Hak ve halkımız için varız”

Ropörtaj: Hüseyin Yetiş

Demokratik Sol Parti Seyhan İlçe başkanlığına atanması sonrasında  heyecan uyandıran sanayici ve iş adamı Erhan Saltuk, Yetiş Haberci Gazetesi’ne konuştu. Sevilen ve sayılan Erhan Saltuk  hak ve haklk aşığı. DSP Kurucu Genel Başkanı Bülent Ecevit’e ve ilkelerine yürekten bağlı. Halkın mutlu ve huzurlu şekilde  kalkınmasından yana.  Siyasette  yapmayı planladıkları bazı çalışmaları anlatırken ; Seyhan İlçesi’ne yapılması beklenen bazı çalışmalar hususunda  değerlendirmelerde bulundu. Samimi bir sohbet havasında yoğun iş temposu arasında konuşabildiğimiz Erhan Saltuk ile etkileyici bir söyleşi yaptık.

“SEYHAN VE ADANA ÇOK GERİ KALMIŞ DURUMDA”

Seyhan İlçesini nasıl gözlemliyorsunuz?

Erhan Saltuk: DSP Seyhan İlçe Yönetim Kurulu üyelerim Hulusi Metin, Bayram Salar, Hamza Mülayim, Yıldırım Geliç, Osman Özen, Sinan Bay ve Selçuk Söylemez ile birlikte bir yola çıktık. Genel başkanım Önder Aksakal,Örgüt Kurulu BaşkanYardımcımız Hakan Buldu, DSP Adana İl Başkanım Selami Gördebil başta olmak üzere  Seyhan ilçesi’nde yüreğinde Bülent Ecevit sevgisi olan herkeslerle birlik ve dayanışma içerisnde olacağız. Geçmiş dönemde yapılan  hataları yapmadan , geleceğe emin adımlarla çalışacağız. Bu nedenle; mensubu olmaktan gurur duyduğum partime imkanları en iyi şekilde kullanarak hizmet vermeye devam edeceğim. Seyhan , yatırımları ve diğer imkanları olsun çok geri kalmış bir ilçe. Burada yaşayan insanlar hep ikinci sınıf insan muamelesi görmüş.1980’den günümüze baktığınızda hiçbir şey yapamıyorsunuz. Adana ve seyhan’ın ne kadar geri kaldığını  Gaziantep başta olmak üzere Konya, Bursa, Kayseri’ye baktığınızda bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Adana ve Seyhan’ın ne kadar geri kaldığını görürsünüz. Ama,  Biz bunları aşmak için varız.

“BELEDİYE ÜRETİME DÖNÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRMELİ”

Seyhan İlçesi’nde en önemli sorun sizce nedir. ? Peki , bu sorunları nasıl aşabiliriz? Çözüm öneriniz nedir?

Erhan Saltuk: Yol yapmakla bu işler bitmez. Ben, bir sanayici ve iş adamıyım. Yatırımların yapılarak  sanayicilere teşvik imkanları sağlanmalı. İnsanlar desteklenip üretime dahil edilmeli. Belediyenin gelirleri az gelse bile döner sermaye imkanı oluşturulmalı. Bunları gerçekleştirebilirsek  belediyenin gelilrleri de artmış olur.Sadece vergi yada su parasıyla değil ; iş yerlerinden sağlanan reklam yada tabela vergisiyle değil ;  gelen parayla bir iş imkanı sağlaması lazım diye düşünüyorum. Onu da yapacağız.

“HİZMET İÇİNDEĞİL , KAVGA ETMEK İÇİN GÖREVDELER “

Seyhan İlçesi başta olmak üzere Adana’da belediyelerin  çalışmaları sizce nasıl ?

Erhan Saltuk: Bana göre Adana’da son derece  yetersiz belediye yönetimi var. Herkes herkeslerle kavgalı. Seyhan’da ve Büyükşehir’de  halkın sosyal yaşamını etkileyebilecek hizmetler maalesef yok. Sadece kavga eden ; eleştirmekten başka bir şey yapmayan halkını düşünmeyen adaletsiz bir yönetim anlayışı var.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZ İLE KAVGA ETMEYİ BIRAKMALILAR”

Adana’da Son on yılda 60 fabrika kapatıldı. Seyhan bu durumda en fazla etkilenen ilçe. Yaşanan bu durumun sona ermesi noktasında  ne yapılabilir.?

Erhan Saltuk: Adana’ya baktığımızda kentin  Belediye başkanları iktidar ile didişiyorlar. Hatta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile kavgalılar. Muhalefetler. Ancak,  Herkes  yerini bilmeli. Cumhurbaşkanımız ile kötü olmamamız lazım. Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep’e baktığımızda; Konya ve hatta  Niğde’ye büyük teşvik var. Adana’ya teşvik  yok. Malzeme üretimi maliyetleri kurtaramadığı için çok pahalı. Bunun yanı sıra işsizlik hat safhada.

“HERKES KENDİ YERİNİ BİLMELİ “

Seyhan’da  son dönemde gençler ve kadınlar umutsuzluk peşinde. Ne olmalı?

Erhan Saltuk: Herkes kendi yerini bilmeli. Belediyecilik hizmet işidir. Belediye başkanının Cumhurbaşkanı ile ne işi var. Geçmiş dönemde bunu çok iyi yaşadık. Sayın Hüseyin Sözlü Cumhurbaşkanımız Adana’ya geldiğinde ayağına gitmem demişti. Bir başka örnek ise mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar.  Sahra hastanesi yapıyoruz diye ortalığı karıştırdı. Hani sahra hastanesi nerede. Ortada yok. Bir tane hasta almışmı yok. Bu kadar masraf nereye gitti. Çok yazık.

“ İNSANLARA HİTAP ETMEYEN HİZMETLERİ YAPARAK  HATA EDİYORLAR”

Adana’da bir kentin ulaşım master planı yok. İnsanlar Seyhan’da ulaşım sıkıntısını yaşıyorlar. Bu konuda neler söylemek istersiniz. ?

Erhan Saltuk: Ben, 48 yaşındayım. Metro Adana’ya hitap ediyor mu? Hayır. Metro 15 yıldır burada. İnsanlara hitap etmiyor. Özel halk otobüsü yok. Metro iki mezarlık arası çalışıyor. Güzergahı çok yanlış. Olması gereken şey ise şehir merkezi ,hastaneler ve stadyum, üniversite arasında bir metro projesi. Bu var mı yok. Kısaca ifade etmek gerekir ise yokların kenti Adana.

“GÖRSELLİĞİ OLAN  YENİ PEYSAJ ÇALIŞMALARI YAPILMALI”

Seyhan’da özellikle olmasını istediğiniz bir hizmet var mı?

Erhan Saltuk: Peysaj çalışmaları çok kötü. Her tarafta görsellik var. Adana’da ve seyhanda yok. Seyhan’a baktığınız zaman Türkiye’nin bir çok ilinden büyük. Bu kadar yer var gezilecek hiçbir yer yok. İnsanların piknik yapabileceği bir yer yok. Seyhan nehiri kenarları değerlendirilebilir. Karayusuflu tarafları yapılabilir.

“BİRLİK VE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

DSP’de halk ve hak kavramı var. Vatandaşlarımızın DSP’yi tanımaları için tavsiyeniz nedir. ?

Erhan Saltuk: Bizim en önemli iki gücümüz var. Halk ve Hak. DSP’de adaletçi  halkıyla milliyetçi, halkçı bir anlayışı var. DSP siyasi yelpazede merkez solda yer alan, parlamenter düzene ve anayasaya bağlı olan sosyal demokrat bir partidir. Başta Demokratik Solcu gençler olmak üzere, özellikle kuruluşundan beri partimizin içinde yer alanlar ile, Sol’a yüksek bir bilinç ve inançla bağlı olanlar ortaya çıkan siyasal tabloda DSP üzerinde oyanan oyunlar konusunda parti kamuoyunu aydınlatma görevini üstlenmişlerdir. Demokratik Sol doğrultu tutarlılığında yürütülen bu harekete Demokratik Sol Gençlik olarak büyük bir özveriyle katılmayı yüce bir görev sayıyoruz., Demokratik Sol Gençlik olarak  yeni bir mücadele başlatacağız. Demokratik Sol Hareket'in temel yaklaşımlarını ve ilkelerini benimseyen her Atatürkçüyü, Ecevitçiyi, Demokratik Solcuyu, halkçıyı, emekçiyi, demokratı, sosyal demokratı, toplumcuyu, demokratik sosyalisti, Kemalisti, yurtseveri, ulusalcıyı, evrenselciyi, özgürlük ve bağımsızlık tutkununu, ilericiyi, kadın hareketi destekçisini, özgür insanı emperyalizmin DSP üzerindeki oyununa direnmek ve geçit vermemek için dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.Halkıyla kalkınan bir yönetim anlayışını istiyoruz. Zamanında yapılan hataların bilincindeyiz.  DSP olarak bir yerlere geleceğiz. İnsanlarımıza hizmet edeceğiz. Bunan inancımız tamdır.

“ PARTİYE  DEĞİL ;   HİZMETLERE BAKARAK İNSANLAR HİZMET ALABİLECEĞİ SİYASİLERE OY VERMELİ”

Son olarak Mesajınız var mı?

Erhan Saltuk :  Bir iş adamı olarak nasıl ilmin bilincinde isem, üstlenmiş olduğum bu siyasi görevimi de aynı ciddiyetle sürdüreceğimi bilmenizi isterim. Ayrıca ; Çocuklar doğru eğitim almalı. Eğitim sistemi çok yanlış . mesleki eğitime daha çok önem verilmeli. Gençler hizmet edecekleri kişiyi seçmeliler. Hizmetin partisi  olmaz. Genel seçimde istedikleri siyasetçiye oy verilebilir. Yerelde ise daha çok hizmet verene oy verilmeli. Parti olarak değil ; yapılan  hizmetlere bakarak insanlar particilik yapmadan hizmet alabileceği siyasilere oy vermeli.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.