"Genel Başkanımız söylüyor, Erdoğan yapıyor"

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çözüm önerilerinin, tükenmiş olan AKP iktidarına yol gösterdiğini söyledi.

Siyaset Yayın: 04 Ağustos 2022 - Perşembe - Güncelleme: 04.08.2022 11:53:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
342 okunma
Google News

 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli vatandaşın gündemine odaklanarak, onların sorunlarını dile getirdiğini ve sunduğu çözüm önerileriyle siyasal iktidarı adımlar atmaya mecbur bıraktığını belirterek, "Atılan adımlar yetersiz ve gecikmeli olsa da yine de sevindirici. Genel Başkanımızın çözüm önerilerini sunduğu ülke sorunlarının bir kısmını muhalefette çözerken; geri kalanını da ilk seçimde milletimizin desteği ile iktidarımızda çözeceğiz.#Teşekkürler Kılıçdaroğlu."dedi.

 "CHP’NİN 3600 EK GÖSTERGE ISRARI İKTİDARA ADIM ATTIRDI"

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği konulardan birinin hükümetin söz verip de bir türlü yerine getiremediği '3600 ek gösterge' olduğuna vurgu yaptı. Bu konunun ilk kez 2018 yılında gündeme geldiğinin altını çizen Çelebi, "Ekonomik krizin bu boyutlara ulaşmadığı dönemlerde hükümetin gündeminde hiç olmayan bu konu, 2023 Ocak ayı işaret edilerek kamu çalışanları açısından kısmi bir çözüme kavuştu. Beraberinde taşeron işçilere kadro verilmesi konusunu da gündeme getirdi. Bu durum işçilerin özlük haklarındaki eksiklik ve yıpranmayı açığa çıkardı. Dolayısıyla iktidar bu konuda da adım atmak zorunda kaldı."diye konuştu. 

"EN UFAK BİR AÇIKLAMA YAPILMIYOR" 

Asgari ücretle ilgili verilen vaatlerin CHP'li belediyelerin kendi bünyelerinde çalışan işçilere yansıtmasıyla, iktidar yönünden dönülmez bir yola girdiğini anımsatan Çelebi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki kararlı söylemlerinin asgari ücrette büyük oranlı artışların yolunu açtığını vurguladı.  CHP'li belediyelerde uygulanan asgari ücretlerin mevcuttan daha yüksek olduğunu dile getiren Çelebi, emekli ikramiyesinin yine Kılıçdaroğlu'nun bastırması ile gündeme geldiğini ve gerçekleştiğini hatırlattı. İktidarın emekliye iki bayramda ikramiye verme uygulamasına pişman olmuş vaziyette olduğunu açıklayan Çelebi,  enflasyonun durdurulamaz noktalara ulaştığını ancak ikramiyenin artırılması noktasında iktidardan en ufak bir açıklama yapılmadığını belirtti. 

“DÜZENLEME YAPMAK ZORUNDA BIRAKIYOR"

Çelebi,"Muhalefetin İktidara yaptırdıkları arasında MKEK'nin özelleştirmesinin engellenmesi de yer alıyor. Tank Palet Fabrikası'nın Katarlılara satılması sürecinde işçilerin haklarının korunması da yine Cumhuriyet Halk Partisi'nin direnişi sayesindedir. Bu konuları iktidarın dikkate almasının nedeni de, seçmen kitlesini yakından ilgilendiriyor olmasıydı. Son dönemde gündeme getirilen konu KYK borçlarıydı. Bu borçları nedeniyle henüz iş sahibi olmayan üniversite mezunu gençlerimiz büyük bir borçla karşı karşıya kalıyordu. Genel Başkanımızın bu konuyu sürekli gündemde tutması, hükümeti bu konuda da düzenleme yapmak zorunda bıraktı." 

“SIRADA ‘EYT LOADİNG’ SORUNUN ÇÖZÜMÜ VAR”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) konusunda da hükümetin seçim öncesinde adım atmaya hazırlandığının altını çizen Çelebi, “Önemli bir toplumsal sorunumuz olan EYT, yaklaşık 5 milyona yakın kişiyi ilgilendiriyor.  EYT sorunun siyasal iktidar istediği anda çözülebileceği gibi, sürekli olarak oyalama taktiği uygulayarak, işi yokuşa sürüyor. Biz bu sorunları gündemde tutuyoruz. Biz ısrar edince iktidar da bir şekilde bu sorunun varlığını kabul etmek durumunda kalıyor. İktidar olduğumuzda tüm çalışanlar, EYT’liler, emekliler, çiftçiler, esnaflar, engelliler ve dar gelirliler önceliğimiz olacak. EYT’yi  sorun olmaktan çıkaracağız. Herkes hakkını en kısa sürede alacaktır.  Emeklilikte yaşa takılanlar hiç merak etmesin,  onlara haklarını teslim edeceğiz. Sadece EYT'lilerin değil toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını birer birer çözeceğiz.”ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.