GELECEĞİ ÜRETEN NESİL ‘SEYTİM’DE YETİŞTİRİLECEK

SEYHAN TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERKEZİ KAPILARINI ADANALILARA AÇTI

Yayın: 25 Ocak 2022 - Salı - Güncelleme: 25.01.2022 23:49:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
259 okunma
Google News

Her yaştan bireylerin teknolojik gelişmeleri yakından takip edip eğitim alabileceği, yenilikçi fikirler üretip bu fikirleri hayata geçirebileceği Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) ara tatil etkinlikleriyle kapılarını Adanalılara açtı. Robotik kodlama, 3D tasarım ve planetaryum etkinliklerine katılan öğrencilere katılım sertifikası verilirken, gençlerle birlikte etkinliklere katılan Başkan Akif Kemal Akay, SEYTİM’de gençlerin teknolojik bilgilerini üretim sürecine dönüştürmelerini sağlamak istediklerini söyledi. Akay, “Hedefimiz, teknolojiyi tüketen değil geleceği üreten bir nesil oluşturmak” dedi.

GENÇLERİ YÖNELİK PROJELER ART ARDA HAYATA GEÇİYOR

Türkiye Belediyeler Birliği’nin “Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Uygulama” yarışmasında “Genç Dostu Şehir” ödülüne layık görülen Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, gençlere yönelik projelerini art arda yaşama geçiriyor.

SEYTİM ARA TATİL ETKİNLİKLERİYLE AÇILDI

Eğitim, tasarım ve üretim alanlarında hizmet vermek üzere kurulan SEYTİM, ara tatil etkinlikleriyle Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesinde kapılarını Adanalılara açtı. Ara tatilin ilk gününde Bilgi Evlerine devam eden gençler, SEYTİM’de düzenlenen Robotik kodlama, 3D tasarım ve planetaryum etkinliklerine katıldı. Etkinliklerin sonunda gençlere katılımcı sertifikası verildi.

GENÇLERİN FİKİRLERİ ÜRETİME DÖNÜŞECEK

Dünyanın bilgi çağını yaşadığına işaret eden Başkan Akay, günümüzde bilginin en önemli güç olduğunun altını çizdi. Bilginin üretime dönüşmesiyle toplumsal yararın elde edilebileceğini kaydeden Başkan Akay, “Teknoloji ve İnovasyon Merkezimiz, her yaştan yurttaşımızın teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek eğitim alabileceği, yenilikçi fikirler üretip bu fikirleri hayata geçirebileceği bir merkez. Z kuşağı olarak adlandırdığımız, teknolojiyi çok iyi kullanan yeni neslin kentimizin ve ülkemizin gelişimine katkı koyacak fikirlerini, burada üretime dönüştürdüğüne hep birlikte tanık olacağız. Fırsat ve olanak verilirse gençlerimizin her şeyi başarabileceklerine inanarak, ‘Üreten Seyhan’ anlayışıyla Seyhan’ımıza bu tesisi kazandırdığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

ÖZEL TASARLANMIŞ ALANLAR

Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde amacına uygun olarak özel tasarlanıp düzenlenmiş “Tasarım Atölyesi”, “Programlama Atölyesi”, “Elektronik Proje Laboratuvarı”, “Robotik Kodlama Laboratuvarı”, “Oyun Tasarım ve Kodlama Laboratuvarı”, “Cahit Arf Teorik Eğitim Salonu”, “Girişimcilik Atölyesi”, “Salon SEYHAN”, “E-Spor Arenası”, “Dijital İçerik Atölyesi” bulunuyor.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.