GAZİANTEP 2022 İÇİN BAYRAK TÜRKİYE'DE

Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 00:51:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
345 okunma
Google News

Gelecek yıl Türkiye’de yapılacak Avrupa Karate Şampiyonası’nın sunumu EKF Genel Kurulu’nda yapıldı.

Hırvatistan’ın Porec şehrinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası, Türkiye’nin tarihi başarısıyla sona ererken organizasyon bayrağı Türkiye’ye geçti. 2022’de Gaziantep’te düzenlenecek 57. Avrupa Karate Şampiyonası’nın sunumu Porec’te yapılan Avrupa Karate Federasyonu (EKF) Genel Kurulu’nda yapıldı.

Türkiye adına organizasyonun sunumunu Karate Federasyonu Yönetim Kurulu Muhlis Can yaptı. Son yıllarda Türkiye’nin çok önemli organizasyonlardan tam not aldığını ifade eden Can, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde tarihin en iyi Avrupa şampiyonalarından birini yapmak için çaba göstereceğiz. Merhum başkanımız zamanında alınan bu şampiyonanın eksiksiz düzenlenmesi için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız” diye konuştu.

Plava Laguna Pantheum Otel’de düzenlenen EKF Genel Kurulu’nda geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan için saygı duruşunda bulunuldu. Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos da yaptığı konuşmada Delihasan’ı anarak, “Karate dünyası için çok büyük bir kayıp. Boşluğu hiç dolmayacak. Onun Türk ve dünya karatesi için yaptığı çalışmaları unutmayacağız” dedi.

Kongre sonunda yapılan EKF Yönetim Kurulu seçimlerinde ise Türkiye adına  genel sekreter Ali Bıldırcın oy kullandı. Muhlis Can ve Ali Bıldırcın, genel kurul sonunda Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ile bir araya gelerek önümüzdeki dönemde ülkemizde yapılacak organizasyonları değerlendirdi.

BAYRAK ARTIK TÜRKİYE'DE

Kapanış töreninde organizasyonun bayrağı gelecek yılki şampiyonaya ev sahipliği yapacak Türkiye’ye verildi. Bayrağı Türkiye Karate Federasyonu adına genel sekreter Ali Bıldırcın, Hırvatistan Karate Federasyonu Başkanı Davor Cipek’ten teslim aldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.