Fıstık Çamı Kozalağı Ekonomiye Kazandırılacak

Kozan Belediyesi 403 Hektar Alanda Fıstık Çamı Bakım Çalışması Başlattı

Yaşam Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 06:14:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
264 okunma
Google News

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan; Kozan Belediyesi mülkiyetinde bulunan Bulduklu, Çandık, Ferhatlı, Kıbrıslar, Kuyuluk ve Oruçlu mahallerinde bulunan toplam 403 Hektar alandaki Fıstık çamı alanlarından birisi olan Ferhatlı mahallesindeki Fıstık çamı alanında incelemelerde bulunarak Fıstık çamı alanındaki temizlik ve kesim alanlarındaki işçiler ile bir araya geldi.

 

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan burada yaptığı açıklamada; “Ferhatlı mahalle muhtarımızın önersi ile 700 dönüm alanda 1989 yılında köy tüzel kişiliği tarafından dikimi yapılan ve emeği geçen dönemin muhtarına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Büyükşehir yasası ile de Kozan Belediyesi mülkiyetine giren bu alanlarda bizde köylü vatandaşlarımıza burayı ihaleye vererek buranın temizliği ve sık olan ağaçların kesimi yapılıyor. İlerleyen zamanlarda fıstık çamı kozalağı hasatını yaparak Kozan’a ülkemize köyümüz ekonomisine katkıda bulunacağız. Şu anda bu alanda verim çok düşük çok sık dikilmiş. Sık dikilen alanlarda Orman müdürlüğünden alınan izinler ile de seyreltme işlemleri yapılıyor.”dedi.

 

Başkan Özgan; “Kozan Belediyesi mülkiyetinde 6 kırsal mahallede toplam 403 hektar alanda fıstık çamı yetişiyor. Bunların bir kısmı ise kızılçam. Biz bu alanda ilerleyen zamanlarda harnup fidanı dikerek de çeşit oluşturmak arzusundayız. “diye konuştu.

 

Ferhatlı mahalle Muhtarı Mustafa Akça’da yaptığı açıklamada; “ Fıstık çamı alanında şu an bakım yapıyoruz bakımlar bittikten sonra inşallah meyvesini alacağız.Fıstık çamının kozalakları ülke ekonomisine Kozan ekonomisine Belediyemizin ekonomisine katkısı olacak.”dedi.

 

Orman Mühendisi Melike Emiroğlu Çot ise teknik bilgi vererek; “Dikimi yapılan sahalarımızda Orman mühendisleri odasının yönetmeliği gereği sahalara dikili kesim yapılan sahaların Orman işletme müdürlüğünce görevlendiriliyoruz. Sahaların denetimini kontrolünü yapıyoruz, damgalanan ağaçların düzenli kesilip kesilmediğini inceliyor kontrolünü yapıyoruz.”şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.