Esendemir: Basına provokasyon kardeşlik duygularını da yaralar

Yaşam Yayın: 16 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 16.08.2021 11:26:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
133 okunma
Google News

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Cafer Esendemir, sel ve orman yangını gibi benzeri görülmemiş felaketlerle uğraştığımız bu günlerde, basına yönelik baskı, şiddet ve provokasyonların toplumun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına darbe vurduğunu söyledi.
Halk TV'de yayınlanan ‘Gökmen Karadağ ile Açıkça’ programının Muğla İçmeler'deki canlı yayınına bir grubun saldırmasına yönetim kurulu adına tepki gösteren Esendemir, “Muğla'nın demokratik kültürü ve hoşgörü anlayışıyla asla bağdaştırılamayacak şekilde yapılan bu provokasyon, büyük acılar yaşadığımız ve en çok dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde kimseye yarar sağlamaz. Hepimizi kahreden orman yangınlarıyla uğraşırken, basını hedef tahtası haline getirmek, tehdit ve zorbalıkla yayınları engellemek demokrasimizi de yaralar.” dedi
Esendemir şöyle devam etti: “Orman yangınlarından dolayı can pazarının yaşandığı bölgede halka gerçekleri anlatan, canla başla çalışıp halkı aydınlatan, araştıran, soran, eleştiren ve meslek ilkelerine uygun yayıncılık yapan gazeteciler için özgür bir ortam sağlanması gerekir. Bu olmazsa ve basının özgürlüğü elinden alınırsa halk gerçekleri nereden ve nasıl öğrenecek? Bu yüzden herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli. Böyle bir dönemde basına yönelik saldırı, şiddet ve provokasyonlara karşı daha duyarlı davranılması gerekiyor. Çünkü özgür basının olmadığı yerde demokrasi ve insan haklarından söz etmek de mümkün değildir.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.