ESAT DELİHASAN KONFERANS SALONU AÇILDI

Merhum başkanımız Esat Delihasan adına Sultanbeyli’deki Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi’nde yaptırılan konferans salonu törenle hizmete girdi.

Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 04:58:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
99 okunma
Google News

Nisan ayında kaybettiğimiz Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan’ın adı tesislerde yaşayacak. İstanbul Sultanbeyli’deki Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi’nde yaptırılan konferans salonuna Esat Delihasan’ın adı verildi. Salonun açılışı Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Mehmet Kör, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çağlar ve Sultanbeyli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Çelik’in de katıldığı törenle gerçekleşti. Törene Esat Delihasan’ın ağabeyi İsmail Delihasan ve oğlu Ali Rıza Delihasan’ın yanı sıra arkadaşları ve karate antrenörleri de katıldı.

 

GELECEĞİN ESATLARI

Türk karatesine nice başarılar sağlayan Esat Delihasan’ın adının konferans salonuna verilmesinin önemine dikkat çeken Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Esat Delihasan, uzun yıllar Türk karatesine hizmet etti. Bilgi ve birikimiyle nice sporcular yetiştirdi, ülkemize zaferler kazandırdı. Türk Karate Federasyonu Eski Başkanı Merhum Esat Delihasan’ın konferans salonuna adının verilmesi; gençlerimizin onu tanıması ve örnek alması açısından oldukça önemlidir. Bu vesileyle Esat Delihasan’ı rahmet anıyor, konferans salonumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Açılışta konuşan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Mehmet Kör de Esat Delihasan’ın Türk sporuna hizmetlerinin unutulmayacağını söyledi. Naim Süleymanoğlu Spor Lisesi Müdürü Ufuk Dilekçi ise Esat Delihasan’ın ismini konferans salonuna vererek  bir nebze de olsa vefa borcunu ödemek istediklerini söyledi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.