"Emekli bayram ikramiyeleri 2 yıldır yerinde sayıyor"

Ayhan Barut'tan emeklilerin bayram ikramiyesi için çağrı

Ekonomi Yayın: 27 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.07.2020 10:22:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
297 okunma
Google News

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, artan enflasyona rağmen 2 yıldır emeklilere verilen bin liralık ikramiyenin hiç artmadığını belirterek, "İğneden ipliğe her şeye zam gelirken yerinde sayıp enflasyonla eriyen emekli ikramiyeleri arttırılmalı, emeklilerin maaşları insanca yaşam koşullarına uygun hale getirilmelidir" dedi.

"EMEKLİLERE SIFIR ZAM KABUL EDİLEMEZ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "İğneden ipliğe her şeye zam gelirken salgınla birlikte zaten ekonomik kriz içindeki ülkemizde hayat, esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine, işsizinden memuruna herkes için çok zorlaştı. Özellikle de emekli yurttaşlarımız çok mağdur durumda. Bu sorunları görmeyen, çözüm üretmeyen iktidarı adım atmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

"EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ ARTTIRILMALI"

Emekli yurttaşların yaşadığı ekonomik zorluklardan söz ederek çözüm isteyen Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Hükümet en düşük emekli aylığının 1500 liraya yükseltildiğini söylüyor ama emeklilerin önemli bir bölümünün maaşı 1500 liranın altında. Aradaki fark Hazine tarafından tamamlanıyor. Maaşı 1500 liradan düşük olup da aradaki fark Hazine tarafından tamamlanan emeklilerin maaşları 1500 liraya ulaşana kadar da zam görmeyecek. Bu emeklilere sıfır zam demektir. Kurban ve Ramazan Bayramı’nda 1000'er lira olmak üzere emeklilere yılda 2 ikramiye veriliyor. 2018 yılından bu yana geçen 2 yıllık sürede, yağdan şekere, etten süte, kiradan faturalara her şeyin fiyatı ve tutarı fırladı ama bu ikramiyeler hiç artmadı. 2 yıldır artmayan ve enflasyonla eriyen emekli ikramiyeleri arttırılmalıdır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.