ELEKTROMOBİL TAKIMINDAN BAŞKAN AKAY’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AKAY: BU BİR BAŞLANGIÇ

Bilim Yayın: 20 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 20.09.2021 12:14:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
456 okunma
Google News

Teknofest Liselerarası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında “Seyhan” adlı araçla üç ödül kazanarak büyük bir başarıya imza atan Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü Yeşilyurt Bilgi Evi Elektromobil Takımı, Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı ziyaret etti. “Ellerinize, yüreklerinize sağlık” diyerek Elektromobil Takımını kutlayan Başkan Akay, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Durmayalım düşeriz’ sözünü anımsatarak, “Şimdi tam da o zaman. Yaptığınız işi seviyorsanız yine Atatürk’ün lafı ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ ” diye konuştu.

BAŞKAN AKAY’A DESTEK TEŞEKKÜRÜ

TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen Teknofest Liselerarası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarını ‘Seyhan’ adlı araçla birincilikle tamamlayıp,  “Tanıtım ve Yaygınlaştırma” ile “İlk Yerlilik” ödülünü de kazanan Elektromobil Takımı, Adana’ya döndükten sonra Başkan Akay’ı makamında ziyaret edip, verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ELLERİNİZE, YÜREKLERİNİZE SAĞLIK

 Gençlerin fırsat verilirse her şeyi başarabileceğini yineleyen Başkan Akay, “Ellerinize, yüreklerinize sağlık. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

‘DİNLENMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZLAR’

Elde edilen başarının bir başlangıç olduğunun altını çizen Başkan Akay, şunları söyledi:

“Önemli olan bir şeyleri yapma çabası, üretme. Biz 80’li yıllardan sonra üretimi unuttuk, tüketim toplumu olduk. Dünya’da Türkiye’den konum itibarıyla özel bir yer yok. Jeo-stratejik olarak dünyanın en önemli memleketi burası. Genlerimizde bizim sanayi var, tarım var.Biz  1930 yılında uçak yaptık, lokomotifimizi kendimiz yaptık. Biz 1960’ta motorlu aracımızı kendimiz yaptık, her şeyi kendimiz yaptık ama sonradan bir furya başladı her şeyi dışarıdan alır olduk. İşte sizler şimdi bunu tersine çevirme noktasındasınız.  Atatürk’ün bir lafı vardır, ‘Durmayalım düşeriz’. Şimdi tam da o zaman. Yaptığınız işi seviyorsanız yine Atatürk’ün lafı ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’.”

Başkan Akay, makam ziyaretinin ardından belediye hizmet binası önündeki elektrikli aracı inceleyip, Elektromobil Takımıyla anı fotoğrafı çektirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.