“EK ÖDEME BİTTİ, SALGIN ARTMAYA DEVAM EDİYOR”

Sağlık Sen Adana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanlığının sahanın taleplerini ve sahanın gerçeklerini göz ardı ettiğini belirtti ve elledi.

Yaşam Yayın: 20 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 20.09.2021 11:57:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
122 okunma
Google News

Salgının ateşinin azaldığı Mayıs ayında ek ödeme yönetmeliğinde yapılan değişiklikle 1 Nisan 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 ay süreyle yer veya personel yönünden kapsamı ve oranı, bakan tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılmasına karar verildiğini ifade eden Sağlık Sen Adana Şubesi Başkanı Bekir Nennioğlu, Sağlık Bakanlığının sahanın taleplerini ve sahanın gerçeklerini göz ardı ettiğini belirtti. Başkan  Bekir Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada; “Buna göre Covid-19 da calışan personele sabit ödemeye bakılmaksızın 1500 TL, Covid dışı birimlerde çalışanlara 500 TL civarında ödeme yapıldı.  Bu dönemde Covid-19 dip yaptığından birçok sağlık çalışanı covid dışı birimlerde görevlendirilmiş ve daha az ödeme almıştı. Ağustos ayında salgının pik yapmasına ve aşılama son hızda devam ederken bu ödemeler kesilmiştir. Ağustos ayında Covid-19 birimlerinde çalışanların 1500 TL , diğer saglık çalışanının ise 500 TL Gelir kaybı olmuştur. Yine Doktor, Eczacı,diş hekimi vb. sağlık çalışanları hiç ek ödeme alamamıştır. En sonunda yorulan, ailesinden ayrı düşen buna rağmen son gayret çalışan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu bozulmuştur.”dedi.

 “SAĞLIK BAKANLIĞI SAHANIN TALEPLERİNİ VE  GERÇEKLERİNİ GÖZ ARDI EDİYOR”

Sağlık Bakanlığının sahanın taleplerini ve sahanın gerçeklerini göz ardı ettiğini belirten Başkan Bekir Nennioğlu, “Bunun en yakın örneklerinden biri; aşılma ve pandemi en üst seviyeye çıktığında ödemeler kesilmesidir. Sahanın yoğunluğunu ve çalışma şartlarından bihaber gibi, gerçekle bağdaşmayan rehber güncellemeleri ise iş yükü artırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Salgın bitinceye kadar Sağlık çalışanlarını mağdur etmeyin, sağlık çalışanları daha iyisini hak ediyor.Salgın süresince, Covid-19 birimlerinde çalışanlara ek ödeme mahsup edilmeden 2000 TL, diğer sağlık kuruluşlarında çalışanlara 1000 TL ödeme yapılmasını talep ediyoruz. Salgının yükü Sağlık çalışanlarının omuzlarındadır.Sağlık Sistemini corana değil , Sağlıkçıyı görmemek çökertir.Saglık Bakanlığının bu gerçekleri  görerek ona göre davranmasını talep ediyoruz. “dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.