DP’DE BAŞKAN ÖMER TAN

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Adana İl Kongresi’ne katıldı.

Siyaset Yayın: 11 Ekim 2020 - Pazar - Güncelleme: 11.10.2020 06:07:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
362 okunma
Google News

ADANA / Demokrat Parti (DP) Adana İl Başkanlığı’na Ömer Tan seçildi. Genel merkezce işbaşına getirilen Tan, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katıldığı tek listeyle gidilen il kongresinde, güven tazeleyip başkanlık koltuğuna yeniden oturmayı başardı.

DP Adana İl kongresi Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile genel başkan yardımcıları Adem İpek, Melih Aktaş, Teşkilat Başkan Yardımcısı Erdal Cömert, Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karageçili, eski milletvekillerinden İ. Cevher Cevheri, Yalçın Öğütcan, Gaziantep ve Şanlıurfa il başkanları, bazı ilçe başkanları ile delegeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İl Başkanı Ömer Tan, pandemi sürecinden dolayı istedikleri çalışmayı yapamadıklarını ancak partisinin daha iyi yerlere gelmesi için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi.

TÜRKİYE 2023 HEDEFLERİNDEN UZAKLAŞIYOR      

Tan’ın ardından konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, hükümete yüklendi. Yeni ekonomik programa yönelik eleştirilerde bulunan Uysal, iktidarın 2023 hedeflerinden çok büyük oranda uzaklaştığını söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nu da Türkiye İllüzyon Kurumu olarak niteleyen Uysal, Türkiye’nin yabancılara 2,5 milyar dolarlık tahvil sattığını hatırlattı. Orta vadeli planın adının değiştirip yeni ekonomik program yapıldığını anımsatan Uysal, “Yeni olan sadece yeni zamlardır, işsizliktir, yeni iflaslardır” dedi. Türkiye’nin İngiltere, ABD ve Avrupa Birliği ülkelerini geçtiğimiz günlerde 2,5 milyar dolarlık tahvil ihraç ettiğine dikkat çeken Uysal, “Faiz lobileri diyeceksiniz, ülkenin kaynaklarını göz göre göre akıttığınız yerler burası olacaktır. Bu bir samimiyetsizliktir” ifadelerini kullandı. 

MİLYONLARIN HESABINA SABIR DÜŞMÜŞ!

Türkiye’nin ürettiğinin kendine yetmediğini gördüklerini söyleyen Uysal, yerli ve milli söylemleri yapılmasına rağmen Yunanistan’dan pamuk alındığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşa ekonomiyle ilgili yaptığı sabır çağrısına da değinen Uysal, “Bu beylerin çevresine nimetler düşmüş milyonların hesabını da sabır düşmüş” ifadelerini kullandı.

İŞTE YÖNETİM KURULU

Tek listeyle gidilen seçimde başkanlıkta Ömer Tan güven tazeledi. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Tümer, Zeynel Genç, Zekai Gürbüz, Berrin Eygi, Kemal Çelebi, Hasan Gümüştaş, Ahmet Çam, Nalan Tekin Okuducu, Uğur Cevheri Bucak, Reşat Coşkun, Necmettin Malcı, Ertuğ Ayberk Aygün, Yusuf Fersak, Ömer Aslankeser.

İl Disiplin Kurulu Üyeleri ise şöyle: Baha İspir, Cafer Yiğit, Yahya Kaya, Mehmet Özkan, Kemal Akar, Mehmet Şirinacar, İsmail Seyhan.

Genel Merkez Delegeleri de şunlar:  Ömer Tan, İ.Cevher Cevheri, Fırat Özkan, Nevzat Şaşkın, Ramazan Ağar, Yavuz Tekeli, Cafer Doğan, Mustafa Tümer, Zeynel Genç, Emel Yıldız Şenöz, Mahmut Şahandar, Hüseyin Atilla, Said Ceylan, Bekir Çinçik, Yusuf Eşiyok, Fikret Adamhasan, Hakan Topaloğlu, Bahattin Develi, Bekir Yakışan, Nalan Tekin Okuducu, Melih Coşkuntuncel, İbrahim Aymergen, Eyüp Yücel, Hikmet Şevket Cin, Birol Yardım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.