“DOĞU TÜRKİSTAN’DA ÇİN İŞGALİNE SES VERİLMELİ “

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Osman Beg ; Çin işgali ve esaretinin 71. yıl dönümünde Doğu Türkistan’ın çığlığına ses verilmesini istedi.

Yaşam Yayın: 03 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 03.10.2020 05:22:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
185 okunma
Google News

Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Osman Beg ; Çin işgali ve esaretinin 71. yıl dönümünde Doğu Türkistan’ın çığlığına ses verilmesini istedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkanı Muhammed Osman Beg,1 Ekim 1949 yılında Rusların desteği ile Çin tarafından işgal edilen Doğu Türkistan’da 30 milyon soydaşımız, dindaşımız 71 yıldır adeta cehennem hayatı yaşamaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti için bayram olarak kutlanan 1 Ekim tarihi Doğu Türkistanlılar için hüzün ve matem günüdür. 71 yıldır esaret altında bulunan Doğu Türkistan’daki 30 milyon insanın dini ve milli kimliklerini yok etmek için her türlü taciz, zulüm ve baskı eşliğinde alenen soykırım politikası uygulanmaktadır. 2017 yılından itibaren bölgenin kapıları adeta hür dünyaya kapatılmış, 3 milyonun üzerinde insan sevk edildikleri zorunlu ceza ve toplama kamplarında çocuklarımız, kültürümüz, örf ve adetlerimiz, dinimiz, dilimiz tamamen Çinlileştirilmek istenmekte; baskılara karşın halkımızın sessiz direnişi, var olma mücadelesi devam etmektedir.

Mücadelemiz; Doğu Türkistan’da Çin işgali son buluncaya kadar devam edecektir. Bu münasebetle Türk-İslam dünyası başta olmak üzere hür dünya ülkelerini var olma mücadelemize destek olmaya, feryadımıza kulak vermeye davet ediyoruz…” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.