DEMOKRASİYİ, CAN VE HUKUK GÜVENLİĞİNİ TEHDİDE DERHAL ETKİLİ YASAL İŞLEM YAPILMALIDIR”

ADANA BAROSU ALAATTİN ÇAKICI’NIN, ANA MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELİKTEHDİT VE HAKARET İÇERİKLİ PAYLAŞIMI HAKKINDA AÇIKLAMA

Yayın: 21 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.11.2020 14:59:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
204 okunma
Google News

Adana Barosu, organize suç örgütü kurmaktan ceza alan ve infaz yasasından yararlanarak serbest bırakılan Alaattin Çakıcı’nınAna Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu'na yönelik ağır tehdit ve hakaretler içeren söylemlerini sosyal medya hesabından yayınlaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

“Daha evvel organize suç örgütü kurmaktan ceza alan, devlet düzenine karşı suç işlemiş, kesinleşmiş mahkeme kararı bulunmasına rağmen infaz yasasından yararlanarak tahliye edilen Alaattin ÇakıcıTürkiye Cumhuriyetinin kurucu partisi CHP Genel Başkanına yönelik tehdit ve hakaret içeren mektupları ve söylemlerinisosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaşmıştır.

 

Böylesine önemli ve ciddi suç unsuru taşıyan, tehdit ve hakaret içeren ağır söylemlereTürkiye Cumhuriyetinin savcıları tarafından derhal işlem yapılmaması ise toplumda infiale neden olmuş; iktidar temsilcilerive devleti yönetenler de ne yazık ki ısrarla bu vahim duruma sessiz kalmışlardır.

 

Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarında; Ana Muhalefet liderine dahi böyle pervasızca tehdit yapılıyorsa, devleti yöneten siyasi otorite ve yargı da bu duruma sessiz kalarak, yasal gereğini yapmayarak bu şahıslara prim veriyorsa o zaman kime sığınacağız düşüncesi oluşmuştur.

 

 

CUMHURİYETİN SAVCILARI NEYİ BEKLEMEKTEDİR?”

 

Böylesine can ve hukuk güvenliğinin olmadığı, ülkenin en önemli siyasi figürlerinden birisine tehditin alenen yapılabildiği, yargının ve savcıların yasal gereğini yap(a)madığı, siyasi kazanç ve beklentiler, aynı zamanda güncel, ekonomik ve yönetememe krizini unutturma amaçlı olarak iktidarın da sessiz kaldığı, hatta keyifle izlediği algısıyla dolu bu güvensiz ortamda Türkiye’de hukuk, demokrasi ve ekonomi reformları da özde değil sözde kalmaktadır.

 

Gündemi değiştirme ve siyasal polemik çabasına, açıkça suç içeren yaklaşımlara hiç kimse çanak tutmamalı ve göz yummamalıdır.

 

Görünen o ki yargının suskunluğu ve işlem yapmaması, bağımsız olmadığının ve iktidara teslimiyetin apaçık bir göstergesidir.

 

Söz konusu olan aleni tehdit ve hakarete savcılar ve devleti temsil edenler derhal gereğini yapmalıdır.Unutulmamalıdır ki; hukuk bir gün herkese lazım olacak!”
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.