Demirdağ: “Şehit Kongeneral Erbaş’ın ismi bulvara verilsin”

Yayın: 14 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.03.2021 07:07:06
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
198 okunma
Google News

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Bitlis Tatvan’da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş’ın isminin bir bulvara verilmesi için teklif verdi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, helikopter kazasının yürekleri dağladığını hatırlattığı konuşmasında, Korgeneral Osman Erbaş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Gökhan Uysal, Albay Şentürk Aydınyer, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu, Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz, Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Hakan Gül, Uzman Çavuş Tolga Demirci için, “Bu güzel ülkemizi her ne pahasına olursa olsun var etme mücadelesi veren ve de Türk milletinin huzurunu sağlamak için şehit oldukları hiçbir zaman unutulmamalıdır” dedi.

 

“HESAPLARI SORULACAK”

Hepsinin bu milletin büyük ve unutulmaz bir değeri olduğunun altını önemle çizen Demirdağ, “Her biri bu ülkenin geleceği için güzel hayaller kuran, yüksek hedefler koyan şehitlerimiz için ne söylesek, ne yazsak yetersiz kalır. Gururumuz ve onurumuz olan kahramanları hiçbir zaman unutmayacağız” diye konuştu. MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, Gara şehitlerini de unutmadı. “Gara’da 3 subayımızı ve farklı tarihlerde PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 13 vatandaşımız, 13 masum insanımız, 13 kahraman kardeşimiz bir mağara deliğinde baş bölgelerine yakın mesafeden ateş edilmek suretiyle şehit edildiler” diyerek tepki gösteren Demirdağ, “Suçsuz, günahsız, üstelik savunmasız insanlarımıza kurşun sığmak terörizmin tahammülü ve tarifi olmayan ilkel yüzünü tekraren deşifre etmiştir. Elbette bunların hesabı sorulacaktır” şeklinde konuştu.

 

KÖPRÜYÜ SORDU

 

Cemalpaşa’yı Merkez Park’tan Yüreğir, Sinanpaşa’ya bağlayacak köprünün durumunu da Büyükşehir yönetimine soran MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, “Yüzde 80’i bitern bu köprüyü bitirip iki yakayı birbirine bağlayalım” diyerek uyardı. Köprünün yapılmasının o bölgedeki kentsel dönüşümü hızlandıracağını da iddia eden Demirdağ, yatırımcıların önünün açılacağını ifade etti. Girne Köprüsü’nün de bir an önce bitirilmesini isteyen Demirdağ, “Bir de Mustafa Kemalpaşa Bulvarı, Narlıca, Yeşilevler etabının durumu ne olacak? Kışın çamur, yazın toz. Ayrıca güvenlik sorunu var. Kamulaştırılmamış evlerin durumu nedir? Bir an önce hukuki sorunların çözülüp bu etabın bitirilmesi gerekir. Hem trafiğin rahatlaması hem de vatandaşın daha rahat yürümesi için” dedi.

 

“İŞÇİLERİN BİRİKEN ALACAKLARI ÖDENSİN”

 

“Karaisalı’ya bağlı Hacıaraplar-Altınova arası 3 kilometrelik, geçen dönem stablizesi yapılmış hazır olan bu yolun yapılması gerekir” diye konuşmasını sürdüren Demirdağ, “Ayrıca, Bucak-Kelebek arası tam 2 yıldır bekliyor. Burası Karaisalı’yı Tarsus-Yenice’ye bağlayan yol, yoğun bir yol. Çok kez konuştuk bir türlü yapılmadı. Köylülerimize söyleyecek bir sözümüz kalmadı. Burası için çok rica ediyorum” diye konuştu. Karaisalı’nın, Adana’nın su kaynakları bakımından en şanslı olanı olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, “Fakat su sıkıntısı olan bir çok köyümüz mevcut. 5 nehir Karaisalı’dan geçer, Çatalan ve Seyhan Barajını besler. Kaynaklardan 2 tanesine proje yapsak cazibe ile ilçemizin en az 20, Çukurova ve Yüreğir’in bir çok köyünün su ihtiyacını karşılar” derken, mahkeme kararı ile işe dönen 85 sözleşmeli işçinin de bir an önce biriken paralarının öd

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.