Demirdağ: “İnsanların işi ve ekmeğiyle oynamayı bırakın “

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a ve Meclis üyelerine seslenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, uyarılarda bulundu.

Yayın: 09 Haziran 2022 - Perşembe - Güncelleme: 09.06.2022 10:33:11
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
254 okunma
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karaisalı ve Adana Büyükşehir  Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, gündem dışı konuşmasında  çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Sarıçam belediye başkanı  Bilal Uludağ’ın hayatını bir süre önce kaybeden merhume kızı Elifsu’ya Allahtan rahmet ve kederli ailesine baş sağlığı dileyen Cemal Demirdağ, “Başkanımız Bilal beye arkadaşlarım adına başsağlığı diliyorum.. Acısını paylaşıyoruz..kendisine ve ailesine sabır diliyorum.” Dedi. Geçen hafta sonu Pozantı ilçesinde meydana gelen, şiddetli yağış ve dolu nedeni toprak kayması ve sel  nedeniyle Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a geçmiş olsun dileklerini sunan Cemal Demirdağ, “Pozantı belediye başkanımiza ve Pozantı halkına geçmiş olsun diyorum.. Allah’ım bir daha afet göstermesin.” Diye konuştu.

YOLDA KALAN OTOBÜSLERİN DURUMUNA DİKKATÇEKTİ

Adana Büyükşehir Belediyesine ait bazı otobüslerin bakımlarının yapılamaması nedeniyle yolda kalması nedeniyle vatandaşların ulaşım imkanlarını sağlarken çok zor durumda kaldıklarına dikkat çeken Cemal Demirdağ, yolda kalan otobüslerin fotoğraflarını  meclis kürsüsünden belediye  meclis üyelerine gösterdi.  Cemal Demirdağ,  Aslında her toplantımızda söylüyorum.. Güzel şeyler konuşalım, güzel sözler söyleyelim diye.. Fakat şehrimizde olan bazı olumsuzluklar bizim de güzel ve iyi konuşmamızı engelliyor. Mesela, bu otobüs arızaları ne olacak sayın başkanım. Millet ne zaman rahat yolculuk yapacak..Her gün gazete haberlerinde ve sosyal medyada görüyoruz. Bir gün Pozantı’ya ya giden otobüs, bir gün Karaisalı’ya giden, bir gün Yumurtalığa giden  ve de şehir içinde yolcular aşağıda bekliyor. Soruyorsun, vatandaş  otobüs arızalı diyor.Bir otobüs arızalı olunca tüm hatlar da aksamalar meydana geliyor.Yolcular gidecekleri yerlere geç gidiyor.Eğer randevusu  varsa geç kalıyor. Hatta kaçırıyor. Sayın başkanım nedir bu sıkıntı ne zman insanların mağduriyetini gidereceğiz..Sıkıntı nedir.. bakım onarım işlerini yapan firma ne oldu .Veya büyükşehir ekibi çalışmıyor mu ? Sayın  başkanım durum acil çözüme kavuşturulması gerek bir durumdur.” Dedi.

KABASAKAL MEZARLIĞINDA YAŞANAN  GELİŞMELEREDEĞİNDİ

Kabasakal Mezarlığında yeşil alanın şahıslara satıldığı iddialar ile ilgili haberleri dile getiren Cemal Demirdağ, “Bu haberin asli nedir.? Sayın başkan,Ne zamandan beri yeşil alanlar şahıslara veriliyor.. Kabasakal Mezarlığı’nın hemen girişindeki yeşil alan toplu mezar olarak satıldığı doğrumudur.Yeşil alan olarak elde tutulması gereken bu bölümde toplam 56 kişilik mezar yerinin satıldığı doğrumu dur.. Ayrıca Kabasakal’daki bazı mezarlık arası yolların hatırlı isimlere satılmak suretiyle mezarlar arası geçişin zorlaştığı iddiaları var. Bu doğrumu dur. ? Kaldırımların ve parkelerin sökülerek mezar yerine dönüştürüldüğü doğrumu dur.. Yeşil alanın satıldığı iddiaasının yayınlandığı tarihten bugüne kadar ki bölgede yapılan inşaat ve çalışmaların durumdadır..Bizim demek istediğimiz şudur; Yıllardır yeşil alan olarak bildiğimiz yerin, başkalarına satılmasıdır.Hiç bir meclis kararı olmadan, yeşil alanların satılması veya fonksiyon değişikliği yapılması mümkün değildir. Suç işlemiş olursunuz. Çok acil bu kardan dönülmesidir. Bu söylediklerim sözlü önergedir. Gündeme alınmasını talep ediyorum..” diye konuştu.

“YOLLARINDURUMU İÇLER ACISI “

Adana’nın bir çok ilçesinde yol  yapım çalışması  nedeniyle yolların delik deşik olduğunu ifade eden Cemal Demirdağ, vatandaşların karşılaştıkları sıkıntılara değindi. Cemal Demirdağ, “Yollar.. ilçelerdeki ve köylerdeki yollar delik deşik oldu.. Mart ayında söyledik yolların kötü olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini..Ekip sayısı çok az.. işleri bitmeden başka bir bölgeye gidiyorlar.Çok acil ekip sayısını arttırmamız gerekiyor..İlçe ve köylerin yol sorununu çözelim..Yol müdürleri, yol şefleri, Karaisali, Pozantı, Aladağ, Kozan, Feke , Saimbeyli, Yumurtalık , Tufanbeyli ,  ilçelerimizi bir dolaşıp not alsınlar .Gerçekten yollar delik deşik ve bakımsız.Şöyle , güzel bir çalışma yapsak yollarımız, cıncık gibi olsa.”dedi.  

“ÜLKÜCÜ OLDUKLARI İÇİN Mİ  CEZALANDIRILIYORLAR ?”

Hem memurların hem de KHK’lı  çalışan arkadaşların alacaklarının ödenmesini talep eden Cemal Demirdağ, Ülkücü oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan veya merkez ilçelerde çalışırken uzak ilçelere gönderilen ,işçilerin durumuna değindi. “ Tam 3 yıldır söylüyorum.Tüm çalışan arkadaşlar, Cuma akşamı telefonlarına gelecek bip sesini bekliyor.. Yine işten çıkarmalar , devam etmektedir. Ekonomik durumların kötü olduğu bir dönemde insanların ekmeği ile  oynamak çok vicdani  değil.. Artık bırakın insanların ekmeği ile oynamayı. Bırakın insanların işi ile oynamayı..Vazgeçin sürgünlerden..” diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.