CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, OLİMPİYATIN YILDIZLARINI AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya alan milli sporcular ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 00:10:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
303 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi gururla temsil eden sporcular ve onları yetiştiren değerli aileleri ve antrenörleriyle bir araya gelmekten şahsı ve eşi Emine Erdoğan'ın büyük bir gurur duyduğunu belirtti.

Geçen yıl koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen Tokyo 2020 Olimpiyatları'nın bu sene Japonya'nın ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildiğini anımsatan Erdoğan, Tokyo 2020'nin salgın ortamında seyircisiz düzenlenen ilk olimpiyatlar olmasının yanında, Türk sporcularının elde ettiği başarılar bakımından da hafızalara kazındığını söyledi.

Dünyanın hemen her ülkesinden yaklaşık 11 bin sporcunun katıldığı bu dev spor organizasyonda Türkiye'nin 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 13 madalya kazanarak büyük bir rekora imza attığını anımsatan Erdoğan, madalya sayısı itibarıyla Tokyo 2020'nin 1936'dan beri katıldıkları olimpiyatlar arasında en fazla madalya kazandıkları olimpiyat olduğunu ifade etti.

Tokyo 2020'nin sadece madalya açısından değil, kadın sporcuların elde ettiği madalya sayısı bakımından da tarihe geçtiğini vurgulayan Erdoğan, kazanılan 13 madalyadan 5'inin kadın sporcular tarafından ülkeye getirildiğini hatırlattı.

Olimpiyat tarihinde, Türkiye'nin jimnastik, okçuluk ve karate branşlarında ilk kez madalya kazanma sevincini yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, altın, gümüş ve bronz madalya alan sporcuları isim isim sayarak, tebrik etti.

 

ERDOĞAN, ESAT DELİHASAN’I UNUTMADI

Konuşmasının sonunda nisan ayında yakalandığı Kovid-19 nedeniyle 52 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan'a Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, "Ülkemizin yetiştirdiği en başarılı karatecilerden olan Esat Delihasan, 12 yıllık federasyon başkanlığı döneminde Türk karatesinin gelişmesine, bugünkü seviyelerine ulaşmasına çok büyük katkı sunmuştur. Nitekim Ümit Genç Karate Milli Takımımız, Finlandiya'da düzenlenen 48'inci Avrupa Şampiyonası'nda 9 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olmuştur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 1936'dan beri Türkiye'nin katıldığı tüm olimpiyatlarda milletin gönlünde silinmeyecek izler bırakan efsanevi sporcuların her birini de şükranla yad ettiğini, vefat eden sporculara rahmet dilediğini belirterek "Ülkemize yaşattığınız gurur için sizlere tekrar teşekkür ediyor, başarılarınızın daim olmasını diliyorum." dedi.

Yemekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ile milli sporcuların aileleri ve antrenörleri de yer aldı.

KARATECİLER VE ANTRENÖRLER GECEDE

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki geceye Tokyo 2020’de madalya kazanan Eray Şamdan, Uğur Aktaş, Merve Çoban ve Ali Sofuoğlu’nun yanı sıra Karate Milli Takımımızın Teknik Direktörü Murat Delihasan, Başantrenör Levent Aydemir ve antrenörler İsmail Hakkı Şen ile Metin Sofuoğlu da katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.