ÇULHAOĞLU: İKTİDARIN MAŞASI OLMAYIN

Siyaset Yayın: 26 Ağustos 2021 - Perşembe - Güncelleme: 26.08.2021 01:35:53
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
121 okunma
Google News

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “Bundan önceki basın açıklamamda memur zamlarının görüşmelerinde yetkili yandaş sendikaya seslenmiş ve Memurun sesine kulak verin, çalışanlarımızın, emekçilerimizin ve emeklilerimizin yanında yer alarak iktidarın maşası olmayın” demiştim. Görüyoruz ki; Yandaş yetkili sendika iktidarın maşası olmaya, çalışanlarımızın haklarını korumamaya devam etmektedir.

2002 yılında Ak Partinin iktidara gelmesi ile bütün kamu kurumlarında iktidara yakın sendikanın güçlendirilmesi ve çalışanların bu sendikaya üye olması için çalışanlara büyük baskılar kurulmuş, sonrasında o zamanki yetkili sendikaya üyeler mecburen yandaş sendikaya üye olmak zorunda bırakılmışlardı. Böyle olunca da doğal olarak çalışanların aleyhine bir durum oluşmuş ve toplu görüşmelerde hep iktidarın dediği olmuştur. Sendikaların çalışanların ekonomik ve sosyal hayatlarının gelecekteki şekillenmesinde olağanüstü gayret göstermeleri, alım gücünün azalmaması için uğraşması, refah paylarından paylarını alması gerekirken maalesef iktidarın oyuncağı olunca memurlarımız ve çalışanlarımızın hakları da heba olmaktadır. İktidar her zam görüşmelerinde enflasyon karşısında kamu çalışanlarını ezdirmedik propagandası yapıp, iki sene sonra bunları düzelteceğiz laflarına devam etmektedir. İktidara yakın olan yandaş sendika ise her defasında önce iktidarın teklif ettiği zam oranına itiraz eder gibi yapmakta, daha sonra ise bu teklifin altına imza atmaktadır. Çalışanlarımızın bildiği ama ses çıkaramadığı bu durum yıllardır böyle süregelmektedir. Yine burada önemli bir olayda yandaş sendikanın iktidarın teklifini imzalamamak istiyor gibi görünüp, Kamu Görevlileri Yüksek Hakem Heyetine top atılması da danışıklı dövüşün bir başka versiyonudur.

Ülkemizin mali yapısındaki bozulma her geçen gün gittikçe kötüye gitmektedir. Hazine'nin nakit açığı rekor düzeye çıkarak, 2021 temmuz ayında 67 milyar 925 milyon TL'ye çıktı, 7 ayda ise 106.3 milyar TL'ye ulaştı. Hal böyle olunca da açığı kapatabilmek için ya mevcut vergilere zam yapılıyor ya da vatandaşımız başta tüketimden alınanlar olmak üzere yeni vergilerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu verilecek olan zam oranları da ayrıca koyulacak yeni vergiler ve zamlar ile misli misline vatandaşlarımızdan alınacak ve insanlarımız daha fazla fakirleştirilerek, alım güçleri zayıflatılacak, vatandaştan alınan paralarla yandaş müteahhitlere daha fazla garantiler verilmeye devam edilecektir. Ak Parti iktidarının yaptığı tek şey, iktidarda kalabilmek için yandaşlarının saflarını sıklaştırmak, diğerlerini görmezden gelmektir. İktidar 3600 ek gösterge sözünü yine seçim öncesi vereceğini vaat etmekte ve çalışanlarımızı oyalamaya devam etmektedir. Bu olumsuzluklara son vermek için gerekli iradeyi ortaya koyan Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER önderliğinde İyi Parti, Milletimizin dertleri ile ilgilenmek ve sorunlarını en kısa sürede bitirmek için büyük milletimizin sağ duyusuna inanıyor ve bu yolda gezmedik il, ilçe, çalmadık kapı bırakmamaktadır. Milletimizin geleceği olan ARTAGAN projemizi bu nedenle milletimizin takdirlerine sunduk, mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

            Yandaşların zengin olması için uğraşanların aksine bütün bir milleti kucaklayan, ötekileştirmeden, toplumun her kesinimi kucaklayan kadrolarımızla biz hazırız.

Allah’ın izni büyük milletimizin feraseti ile inşallah İlk seçimlerde İyiler gelecek, milletimiz huzur ve refaha kavuşacak, herkes milli gelirden eşit bir biçimde faydalanacak çalışanlarımız haklarına kavuşacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.