Çukurova’da ‘Hayır Çarşısı’ Dualarla Açıldı

Adana Valiliğimizin himayelerinde, Adana İl Müftülüğü uhdesinde, Çukurova İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın katkılarıyla kurulan ‘Hayır Çarşısı’nın açılışı yapıldı.

Yaşam Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 09:12:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
310 okunma
Google News

Çukurova Hacı Şevki Öztürk Camii bünyesinde açılan Hayır Çarşısı ile binlerce dar gelirli aileye gıda, giyim ve eşya yardımı sağlanacak.

            Adana İl Müftülüğü Çukurova İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle muhtaç vatandaşların gıda, giyim ve temizlik malzemesi ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabileceği çarşı, Adana Valimiz Sayın Süleyman  Elban  , İl Müftümüz Hasan Çınar, Çukurova  Kaymakamı Mustafa Kaya,diğer davetlilerin katıldığı programla açıldı.

Adana Valisi Sayın Süleyman Elban, Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, “Yardımlaşma faaliyetleri hem insanlığın hem de İslam’ın teşvik ettiği bir husustur. Hayır Çarşısında emeği geçenlere ve hayır sahiplerine teşekkür ediyorum bunların daha da çoğalması için gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit edip yardımları ulaştıralım. Hayır sahiplerini bu hayırlı işe destek olmaya ve katkı sunmaya davet ediyorum.”

Adana Valisi Sayın Süleyman Elban, “Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, dayanışmamızı arttıran bu tür etkinliklerin ilimizde artarak sürmesini diliyor, bir araya geldiğimiz tüm hayırseverlere ve Adana İl Müftülüğüne, Çukurova Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerine, yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

            Adana İl Müftüsü Hasan Çınar ise hedeflerinin hizmet etmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

            “İhtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin tespitlerinin yapılıp onları da mahcup etmeden, onlara hizmet etmeyi minnet bilerek, bu gayeye iyilik, güzellikler hakim olsun düşüncesiyle böyle bir hizmete başlanmış oldu. Çukurova’da bir hayır çarşısını açtık. Seyhan ve Yüreğir ilçelerimizde de bu hizmeti yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Emeği geçenlere ve hayır sahiplerine teşekkür ederim” dedi.

            Konuşmaların ardından Adana İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından dua edildi.

            Törenin devamında Adana Valisi Süleyman Elban ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Hayır Çarşısı gezildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.