"Covidli Sağlık Emekçisine Unvan Yok"

Sağlık Yayın: 01 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 01.10.2020 10:54:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
215 okunma
Google News

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sağlık çalışanlarının yıllarca beklediği Göreve Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nın yaklaşık 4 yıl aradan sonra 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Bulut, Nisan ayında pandemi nedeniyle ertelenen sınava girecek sağlık emekçilerinin çoğunun virüs riskinin en yüksek olduğu acil servis yoğun bakımda, 112 acil yardım hizmetlerinde, Covid 19 kliniklerinde görev yaptığını bildirdi.

30 BİN SAĞLIKÇI ENFEKTE OLDU

Pandemide canla başla mücadele eden sağlıkçıların yoğun çalışma saatleri, risk ve stres nedeniyle evlerine bile gidemediğini, idari izinlerinin iptal edildiğini,  sınava doğru düzgün hazırlanamadıklarını ifade eden Bulut, bu süreçte yaklaşık 30 bin sağlıkçalışanının enfekte olduğunu kaydetti.

COVİDLİ HASTALAR SINAVA GİREMEZ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, “Pandemiyle mücadelede en ön safta olan, canlarını ortaya koyan ve bu ölümcül sınavı başarıyla geçen sağlık emekçileri bitirdikleri okulların unvanlarının bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız, mülakatsız olarak verilmesini isterken adaylar sınav giriş belgesini görünce hayal kırıklığına uğradı. Sınav giriş belgesine ateşi 38 dereceden yüksek olanların, Covid 19 (+) ve temaslı olanların sınava giremeyeceği şeklinde ibare düşüldü. Pandemiyle mücadele ederken virüs kapan, hakları ödenmez denen sağlık emekçilerinin bu sınava giremeyecek olması haksızlıktır” dedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ ÜVEY EVLAT MI?

Üniversite sınavına giren Covid 19 (+) adayların diğer adaylardan farklı bir salonda sınava alındığını hatırlatan Bulut, “Diğer sınavlara giren adaylar ayrı salon açılarak sınava girdi. Madem bu uygulama yanlıştı neden üniversite sınavında yapıldı? Sağlıkçıların sınavında neden böyle bir önlem alınma ihtiyacı duyuldu? Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarına üvey evlat muamelesi yapıyor. Sağlık çalışanları da ayrı bir salonda sınava girebilir. Sınava giremeyecek olan adaylar bir sonraki sınav için yine yıllarca beklemek zorunda kalacak. Sağlık Bakanlığı bir an önce bu haksızlığı gidermeli, mağduriyete son vermelidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.