ÇİZGİLER VE İMGELER RESİM SERGİSİ SKSM’DE

Sanat Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 16:13:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
296 okunma
Google News

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Eskişehir’in tanınmış ressamlarından Zafer Dilekçi’nin “Çizgiler ve İmgeler” başlıklı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

İmgeyi sanatsal yaratım sürecinin ilk basamağı ve vazgeçilmezi olarak tanımlayan sanatçı Zafer Dilekçi, son dönem geometrik soyutlama tarzındaki sanatsal üretimlerini Küçükçekmece’de sanatseverlerle buluşturuyor.

10 Nisan’a kadar sanatseverleri ağırlayacak

Modern dönemde insanın toplum içinde zamanla yalnızlaşması ve bireyin psikolojik ve sosyal dünyası resimlerinin temel omurgasını oluşturan sanatçı, kompozisyonlarında sıklıkla insan ve hayvan figürlerine yer verdi.

Bazı seri çalışmalarında resimlerini karikatürize bir çizgi ile bütünleştiren sanatçının son dönem eserlerinin yer alacağı “Çizgiler ve İmgeler” başlıklı sergisi, Sefaköy Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 10 Nisan’a kadar izlenebilir.

 ZAFER DİLEKÇİ KİMDİR?

Sanatçı, 1978’de Ankara da doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamladı. 2002’de, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü derece ile bitirdi. 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim – İş Eğitimi Bölümü’nde Pedagojik Formasyon Eğitimini tamamladı. 2005-2008 yılları arasında Kocaeli ve Ankara’da Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yaptı. 2008 yılından beri Eskişehir’de Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapıyor. 2002 yılında Erciyes Üniversitesi'nin düzenlediği resim yarışmasında’’ Tavla ‘’adlı eserle mansiyon ödülüne layık görüldü.

İlk kişisel sergisini; 2002 yılında Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde açan sanatçının 12 kişisel sergisi bulunmaktadır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.