"ÇİFTÇİYE VERİLECEK DESTEK VE HİBE ORANLARININ YENİDEN REVİZE EDİLMESİ ŞART!"

Yayın: 13 Mart 2022 - Pazar - Güncelleme: 13.03.2022 20:03:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
180 okunma
Google News

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, bir dekar buğday üretimi için gereken gübre fiyatının son bir yılda 180 TL’den 750 TL’ye çıktığını ve geçen yıl gübreye verilen desteğin, gübre maliyetinin %10’unu karşılarken, son günlerdeki artışla %2’ye kadar düştüğünü, enflasyonda durdurulamayan artışın önüne geçilmesi ve gıda enflasyonun daha da artmaması için Tarım ve Orman Bakanlığının günü kurtarmak adına değil de daha radikal kararlar alması gerektiğini belirtti.

 

Koncuk, bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek vermiş olduğu soru önergesinde aşağıdaki konulara değindi;

 

Destek ve hibe oranlarının mevcut enflasyon göz önüne alınarak yeniden revize edilmesi şart!

 

“TÜİK rakamlarına göre geçen yıl buğday üretimi 17 milyon ton idi, ancak yıllık ürün 15 milyon tona kadar geriledi. Gerilemenin önüne geçilmesi ve ekilecek buğdayın verimini artırmak için destek ve hibe oranlarının mevcut enflasyon da göz önüne alınarak revize edilmiş gübre desteğini ne zaman açıklayacaksınız?

 

Üretim maliyetlerinin raflara zam olarak yansımaması, üretimde sürekliliğin sağlanması için gübrede, yemde, ilaçta ve tohumda somut indirimler ne zaman olacak? Yat sahiplerine verilen %50 mazot desteğini çiftçilere de vermeyi düşünüyor musunuz?”

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.