CHP'li Bulut: TÜVTÜRK Vatandaşı Soyuyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, araç muayene ücretlerine 2020 yılında büyük orandaki zamma dikkat çekerek, “Araçlarının muayene süresi gelen vatandaşlar araç muayene istasyonlarına gittiğinde bir soygunla karşılaşıyorlar” dedi. Pandemi nedeniyle vatandaşın eve ekmek götürmekte zorlandığını kaydeden Bulut, bir an önce TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarındaki ücretlerin düşürülmesini istedi.

Ekonomi Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 10:44:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
218 okunma
Google News

ANKARA//

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında muayene ücretlerinin bir önceki yıla göre yüzde yirmiden fazla oranda artış gösterdiğini belirtti. Bulut, araç sahiplerinin her 2 yılda bir yaptırmak zorunda olduğu araç muayenelerinde 10-15 dakikalık bir işlem için egzoz kontrol ücreti ile birlikte ödediği miktarın 422 TL’yi bulduğunu bildirdi.

HAKSIZ KAZANÇ

TÜVTÜRK’te araç muayenesi adı altında haksız kazanç elde edildiğini kaydeden CHP’li Bulut, son 18 yıldır iktidarın yaptığı tüm özelleştirmelerle yandaşına peşkeş, vatandaşa yeni bir külfet getirdiğini belirtti. Bütün özelleştirmelerin benzer şekilde ilerlediğini söyleyen Bulut, şeker fabrikalarını, TEKEL’i, kamu özel ortaklığıyla yandaşa yaptırılan geçiş garantisi verilen köprüleri, otoyolları ve yüzde 70 doluluk garantisi verilen şehir hastanelerini örnek verdi.

TÜVTÜRLK ZENGİN EDİLİYOR

Araç muayene istasyonlarının da özelleştirmesiyle yandaşa yeni bir rant kapısının aralandığını kaydeden Bulut, “Araç muayenesi için TÜVTÜRK’egiden vatandaşlar, bir soygunla karşılaşıyorlar. Basit bir binek otomobil için ne onarım ne tamirat hiçbir işlem yapılmadan, sadece prosedürler yerine getirilerek en az 422 TL’ye muayene ediliyor. TÜVTÜRK’te kredi kartı geçmiyor, sadece nakit para kabul ediliyor. Köprülerde, hastanelerde, otoyollarda yandaşlar zengin edildiği gibi olduğu burada da TÜVTÜRK zengin ediliyor” dedi.

ZAMLAR GERİ ÇEKİLMELİ

Pandemi döneminde esnaf evine ekmek götürmekte zorlanırken kamyoncusu, taksicisi ekonomik olarak kriz içerisindeyken, muayene ücretlerine zam yapılmasının akla ziyan olduğunu belirten Bulut, “İktidarın, vatandaşın yanında olması, esnafa destek vermesi gerekirken, her seferinde zam yapması vatandaşı isyan noktasına getirdi. Bir an önce TÜVTÜRK’teki fahiş muayene ücretleri düşürülmelidir. Vatandaşa geçiminde, vergisinde yardımcı olunmalı; zam değil, destek verilmelidir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.