CHP’Lİ BULUT GÜNDEME GETİRDİ, SAĞLIK BAKANLIĞI FAHİŞ PCR TESTİ ÜCRETLERİNE DUR DEDİ.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un gündeme getirdiği, özel hastanelerin Sağlık Bakanlığı’nın tavan sınır olarak belirlediği 250 TL’den fazla ücretle PCR testi yapmasıyla ilgili sorun çözüldü. Sağlık Bakanlığı, genelgenin üzerinde PCR testi ücreti alan özel hastanelere yaptırımı uygulanacağını ve özel hastanelerden aradaki farkı vatandaşa iade etmesini istedi. Konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydeden CHP’li Bulut, “Sağlık Bakanlığı bir yol haritası belirlemeli, vatandaş ile özel hastaneyi karşı karşıya getirmeden ücret iadesini sağlamalıdır” dedi.

Sağlık Yayın: 24 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 24.11.2020 10:25:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
247 okunma
Google News

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un gündeme getirdiği, özel hastanelerde fahiş fiyata yapılan PCR testleri ile ilgili sorun Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasıyla çözüldü. Bakanlıktan valiliklere ve kamu kurumlarına gönderilen yazıda “Fazla test ücreti alan sağlık kuruluşlarına yaptırım uygulanacak ve fazladan alınan ücret vatandaşa iade edilecek” dendi.

YALAN SÖYLÜYORSUN TARTIŞMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı bütçesi görüşülürken, konuyu gündeme getiren ve “Bakan Koca’nın kurucusu olduğu Medipol hastaneleri dahil birçok özel hastanenin PCR testlerini 350 ila 550 TL arasında değişen fiyatlarla yaptığını söylemişti. Bakan Koca, Bulut’a, “yalan söylüyorsunuz” sözleriyle karşılık verirken, Bulut da ellerinde ses kaydı ve vatandaşların aldığı faturalar olduğunu belirtmişti. 

KOCA, HALKIN SAĞLIK BAKANI OLMALIDIR

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Bulut, “Hastaneleri tek tek arayıp teyit ettiğim halde, elimde faturalar olduğu halde Bakan Koca, atanmış bir bürokrat olarak, seçilmiş bir milletvekilini yalan söylemekle itham etti. Fakat işin aslının öyle olmadığı vatandaşlardan gelen yoğun şikayetlerle de ortaya çıktı. Bu noktadan sonra Bakan Koca’ya düşen özel hastanelerin değil, halkın Sağlık Bakanı olmaktır” dedi.

VATANDAŞIN PARASI CEBİNDE KALIRDI

Salgının ilk gününden bu yana kaosa neden olan maske ve grip aşısında, son olarak komisyonda da özel hastanelerin PCR testini fahiş fiyata yaptığı konusunda Sağlık Bakanlığı’nı uyardıklarını belirten Bulut, “Sağlık Bakanlığı, uyarmış olduğumuz halde PCR testinde de yeni bir kaosa yol açtı. Sürecin başında özel hastanelerin denetimi sıkı tutulsaydı bunlar yaşanmazdı ve vatandaşın parası da cebinde kalırdı” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ İLE ÖZEL HASTANELER KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEMELİ

Konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydeden CHP’li Bulut, Sağlık Bakanlığı’nın bir yol haritası belirlemesini, vatandaş ile özel hastaneyi karşı karşıya getirmeden ücret iadesini sağlamasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.