CHP'li Bulut: 10 Kasım Atatürk'ü fikirleriyle, idealleriyle anlamak günüdür

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82. yılı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Bulut, “Eşsiz bir devlet adamı ve lider olan Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşadığımız 10 Kasım; O’nu fikirleriyle, idealleriyle anlamak günüdür” dedi.

Yaşam Yayın: 10 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 10.11.2020 09:41:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
128 okunma
Google News

CHP’li Bulut’un mesajı…

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi, çağdaş, demokratik, laik Türkiye’nin mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında hasretle, özlemle, minnetle anıyoruz.

Eşsiz bir devlet adamı ve lider olan Atatürk’ü kaybetmenin hüznünü yaşadığımız 10 Kasım, yas tutmak, yas tazelemek günü değil; O’nu fikirleriyle, idealleriyle anlamak günüdür.

 

Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yok edilmek istenen bir ulusu yeniden ayağa kaldıran Atatürk’ü anlamak, en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa sahip çıkmaktır.

 

Fikir ve düşüncelerini, ilke ve devrimlerini, doğru biçimde anlamak ve gelecek nesillere aktarmak, gösterdiği hedeflere, çağdaş bir Türkiye özlemine kararlılıkla yürümektir.

 

Yokluk ve yoksulluk içerisinde kurduğu Cumhuriyetimizin kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

O’nun mirasını devralan bizler, bu aydınlık yolda hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla, karanlıkları yırtıp atacak bir iradeye sahibiz.

O'ndan aldığımız bu güçle, en büyük eseri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.

Atatürk, bıraktığı eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Demokrasiye, tam bağımsızlığa, ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz inancımızla Ulu Önderimiz Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.