CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI CEYHAN'DA COŞKUYLA KARŞILANDI

BAŞKAN ERDEM VE GENEL BAŞKAN NAZLIAKA ÇADIR'DA YAŞAYAN TARIM İŞÇİLERİNİ ZİYARET ETTİ

Siyaset Yayın: 12 Haziran 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 12.06.2021 03:01:46
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
154 okunma
Google News

 

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve CHP yönetimi ile çadırda yaşayan tarım işçilerini ziyaret etti. Başkan Erdem ve Nazlıaka, Kent Meydanı’nda partilileri ve vatandaşlarla bir araya gelip halay çekti.

 

Adana’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ceyhan’da coşkuyla karşılandı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilgi ve alakasını eksik etmediği Körkuyu Mahallesi’nde geçici çadırlardaki tarım işçilerini ziyaret eden Genel Başkan Nazlıaka, başarılı çalışmaları ve yardıma muhtaçlara gösterdiği ilgiden dolayı Başkan Erdem’e teşekkür etti. Tarım işçilerinin taleplerini dinleyerek çocuklara hediye veren Nazlıaka, zor koşullarda yaşayan emekçileri hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ifade etti.

 

“YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI”

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Atatürk Kent Meydanı’nda ‘Kadın Eli Ekibi’ ve partilileri tarafından coşkuyla karşılandı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapılan etkinlikte vatandaşlar, ‘Şiddeti durdurmaya kararlıysan yalnız değilsin biz varız, Adalet Biziz Susmayacağız, Yaşam Hak ve Yaşasın Kadın Dayanışması’ pankartları açtı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Adana İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tekin, Kadın Kolları MYK Üyeleri, CHP ilçe kadın kolları başkanları ile birlikte halay çekti.

 

NAZLIAKA, “SEÇİME BİZ HAZIRIZ, HALKIMIZDA HAZIR”

 

31 Mart tarihinde Ceyhan Belediyesinin kaderi değiştiyse, Adana Belediyesinin kaderi değiştiyse aynı kadersel değişikliği ülkemiz için de gerçekleştirme iradesini daha da güçlendirdik. Zaten görüyorsunuz AKP iktidarı ve küçük ortağı tel tel dökülüyor. 3 şeyi yok etmek için iktidara gelmişlerdi. Yoksulluk, Yasaklar, Yolsuzluk 3 şey'de zirve yaptığı gibi yanına bir de dördüncü yü, eklediler. Yüzsüzlük, yüzsüzler ve gerçekten her gün ortaya çıkan birtakım yasadışı şeylerden artık biz utanıyoruz. Onlar adına utanıyoruz. Artık onlarda yoruldular. Bizim kadrolarımız hazır, projelerimiz hazır, halkımız hazır. Onun için derhal diyoruz. Derhal seçim, hemen seçim, biran önce iktidara yürümek ve artık yöneten olmak istiyoruz. Bunu da hep beraber yapacağız. Halkımızla birlikte yapacağız” dedi.

 

“ÜLKEMİZİN DEĞERLERİNİ GERİ ALACAĞIZ”

 

Kadın dayanışması ile omuz omuza iktidara geleceklerini vurgulayan Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz diyoruz. Partimizin Politikalarını çoğaltmak adına iktidara geldiğimizde ilk bir hafta içinde yapacaklarımız çok net; 1. palet fabrikasını Katarlılardan geri alacağız. 2. Süleyman Şah Türbesi’ni ait olduğu topraklara geri getireceğiz. 3. esnaf kan ağlıyor ve bu aç kapa aç kapa döneminde kredi aldılar. Ancak kredileri ödeyecek de bir döngüleri olmadı. Onun için derhal esnaflarımızın da borcunu yeniden yapılandırıp, kredi faizlerini sıfırlayacağız. Aramız da gençlerimiz var gençlerimiz, yine kredi yurtlar kurumundan kredi aldılar. Üniversiteyi bitirince de ne yazık ki işsizlik sorunuyla da yüz yüze geliyorlar. Ama ülkeyi yöneten ne diyor her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok diyor. Üniversite mezunu olsun olmasın gençlerimiz geleceksizlik sorunu yaşıyor. Onun için ilk bir hafta içerisinde gençlerimizin kredi yurtlar kurumundan aldığı faizleri de sıfırlayacağız. Onu da sileceğiz. Esnafımızı ve gençlerimizi rahatlattıktan sonra ilk bir hafta içerisinde tabi ki çiftçilerimiz de gündemde bu bereketli topraklarda çiftçilerimizin de sorunlarını biliyoruz. Onun için çiftçilerimizin tarım kredi kooperatiften aldığı krediyi de yine faizini de sıfırlayacağız. Ve yine çiftçimizin de borcunu da yeniden yapılandıracağız. Bir de biliyorsunuz şehitlerimiz oldu. Beşiktaş patlamasında 15 Temmuz sonrasında birtakım bağışlar toplandı. Fakat gördük ki bu bağışlar ne yazık ki sahiplerine yani şehit ailelerine ulaşmamış. Onun için ilk bir hafta içinde o şehitlerimiz için toplanmış olan bağışları ailelerine vereceğiz bu andımız olsun. Evet her şeyi tek tek düzene koyacağız. İstanbul Sözleşmesi, umuyor ve diliyoruz ki iktidar bu yanlış kararından geri döner. Ancak dönmediği, 1 Temmuzda fesi edildiği koşulda da iktidarımızın ilk haftasında İstanbul Sözleşmesinin tekrardan yürürlüğe girmesi için gerekli adımları atacağız. İstanbul Sözleşmesinden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Hepimiz birbirimizin umuduyuz hepimiz birbirimizin yoldaşıyız. Onun için şu bir gerçek hiçbirimiz hepimiz kadar güçlü değiliz. Bir arada olarak zorlukları aşacağız ve yeniden laik, demokratik, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız bugün Ceyhan’a gelerek bizleri onurlandırdı. Enerjisi ile bizleri mutlu etti. Ekip arkadaşlarım ve hemşerilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum. Sevgili kadınlar, Korkmayın cesur olun, biz kadınlar el ele, gönül gönüle vererek her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.