CHP İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI METE ÇELEBİ, BARO BAŞKANI AV.VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET ETTİ.

Siyaset Yayın: 02 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 02.11.2020 01:06:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
220 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi, İl Sekreteri Av. Ahmet Orkun Parsak, Av. Berkay Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Av. Veli Küçük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP Adana İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine seçilen Mete Çelebi’yi kutlayarak, başarılar diledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette güncel ve hukuki konular ele alındı.

Yargıda yaşanan sıkıntılara değinildi. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin aldığı hak ihlali kararına yerel mahkeme tarafından tanınmaması hakkında,  “Maalesef bu karar ile hukuk katledilmiş, Anayasa ayaklar altına alınmıştır.Hak, hukuk hak getire.”  şeklinde insan hakları ve adalet konusunda kaygılarını paylaştı.

Hukuk fakültelerinin sayısının artmasının da sıkıntılarına işaret etti. Türkiye'de art arda açılan hukuk fakültelerinin iş imkanı bulamayan mutsuz üniversite mezunları yarattığını kaydetti.   Baro seçimlerinin ertelenmesinin hukuk sistemine getirdiği zararları anlattı. 

 

Baroların genel kurulunun siyasi gerekçelerle ertelendiğini vurgulayan Baro Başkanı Av. Küçük özetle şunları söyledi: “Siyasi partilerin kongrelerine, sendikalara ya da diğer sivil toplum örgütlerine yasak gelmediği, propaganda faaliyetlerinin siyasi partilerce devam ettirildiği bir süreçte, barolara gelen yasağın sebebinin pandemi olmadığı aşikardır.

 

TBB seçiminde oy kullanacak delege sayısında kendi istedikleri görüşün önünü açmak için Ankara’da ikinci bir baronun kurulması sağlamaya çalışıyorlar. Bu dönem bizlere yapılan, baskı ve zulmü unutmadık. Bizlerin doğasında mücadele var. Avukatları susturamayacaklarını anlamıyorlar”

 

Baro Başkanı Av. Küçük, ayrıca ülkemizin insana yakışan bir gelecek kurabilmesi için, öncelikle gençlerin hayatın her alanında aktif bir şekilde var olmaları gerektiğini vurguladı.

 

Siyasette gençlere yer açılması, onlara öncelik tanınması gerektiğinin üstünde durdu.Ziyaret esnasında Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan da hazır bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.