CHP Adana’da Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısını yaptı

Adana'da, CHP'nin Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Yayın: 13 Mart 2022 - Pazar - Güncelleme: 13.03.2022 01:25:38
Editör -
Okuma Süresi: 18 dk.
277 okunma
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Örgütü Genişletilmiş İl Danışma Kurulu ASKİ Kapalı Spor Salonunda Görkemli Bir Katılımla Gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl örgütünün Genişletilmiş Danışma Kuruluna CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel katıldı.İl Danışma Kuruluna CHP’liler oldukça ilgi gösterdi. CHP Adana Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve örgütün her kademesinde ki yönetici ve üyelerinin katılımı ile gerçekleşen Danışma Kurulunun ilk sunumunu İl Sekreteri Samet Güdük gerçekleştirdi. Güdük katılımcıları saygı duruşuna ve İstiklal Marşının okunması davetinin ardından salona hitaben yaptığı konuşmada; “

UMUT DİMDİK AYAKTA” dedi.

 

Güdük sözlerine şu şekilde devam etti; Filizkıran fırtınalara inat içerden bir seslenişti; “Umut Dimdik Ayakta”. Düş yolunda yitirdiğimiz Ziyacan Dedeoğlu, Gülhan Yılmaz, Nihat Sipki, Anıl Anlı, Funda Özdemir Aksoy ve tüm canlarımızın düş yolunda bıraktıkları hatıraları, tarifi imkansız acı, öfke direnç oldu bizlere. Yaşadığımız onca acıya, katliamlara, baskılara hep bu sloganla cevap olduk.Çünkü biz bir başkasının acısını hissedecek kadar insandık. Kendi acımızı unutup, başkalarının acılarına da üzülecek kadar insandık. İnsanları yargılayıp eleştirmek yerine, kendimizi onların yerine koyup anlamaya çalışacak kadar insandık! Biz bir erkek değil, bir kadın değil ya da bir çocuk değildik. Biz sadece bir insandık.Güzel yaşamaya, temiz umutlara, derin nefeslere ve en önemlisi bu geniş yalnızlıkta birbirimize dayanak olmaya devam edeceğiz.Güneş doğacaksa onu da elbet birlikte karşılayacağız.

 

CHP İl Danışma Kurulunun İlk Konuşmasını İl Başkanı Mehmet Çelebi Gerçekleştirdi. Çelebi; “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, milletimiz zamların ve hayat pahalılığının altında adeta ezilmiş durumda. Halkın gündeminden tamamen kopan bu iktidar; bir avuç azınlığı zenginleştirirken, milletimizi yoksulluğa terk etti” dedi.

 

İl Başkanı Çelebi konuşmasının devamında şunlara dikkat çekti; 

Vatandaşlarımız ısınma, barınma, beslenme gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Çiftçilerimiz artan girdi maliyetleri yüzünden üretim yapamıyor, esnafımız kirasını, vergisini ödeyemiyor, işçimiz emeğinin karşılığını alamıyor…İşsizlik rekor seviyeye ulaştı, artık TÜİK’in makyajlı rakamları bile yaşanan ekonomik krizi örtmeye yetmiyor. Üniversite mezunlarımız geleceğe umutla bakamıyor, malesef ülkeden ayrılmanın yollarını arıyor. Yapılan araştırmalara göre vatandaşlarımızın %37’si et’e ulaşamıyor, yani sağlıklı beslenemiyor. Halk ekmek büfeleri önünde kilometreyi bulan kuyruklar oluşuyor. Sosyal yardımlarla geçinen yurttaşlarımızın sayısı son bir yıl içinde ikiye katlanarak 7 milyona yaklaştı. İcra dairelerindeki dosya sayısı ise 25 milyonu buldu.20 yıllık AKP iktidarının ülkemize faturası çok ağır oldu.Bütün bu olumsuz koşullara rağmen hiçbir yurttaşımız karamsar olmamalı.Yaşadığımız tüm sorunların çözümleri mevcut ve ilk seçimde iktidar olup bu sorunları çözeceğiz. Millet ittifakı iktidarında ülkemizin kaynakları betona ve ranta değil; vatandaşa hizmet için kullanılacak.

 CHP örgütlerine düşen görev partimizin çözüm önerilerini vatandaşa aktarmaktır. Bildiğiniz gibi 6 siyasi parti ile güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda bir mutabakata vardık. Genel başkanımız büyük bir özveri ve sorumluluk duygusu ile hareket ederek bu süreci başarılı şekilde yönetiyor. Partimiz, ülkenin gidişatından rahatsız olan tüm demokrasi güçlerini kucaklayarak örgütlü ve güçlü bir muhalefet yapmanın yanı sıra; iktidar olduğunda yapacağı icraatları da anlatıyor ve topluma güven vererek iktidara yürüyor.İl örgütü olarak biz de aynı sorumluluk duygusu ile hareket ediyoruz. Kent ölçeğinde toplumsal muhalefeti örgütlüyor, siyasi partiler ile temaslar kuruyoruz. Genel merkezimiz ile eylem ve söylem birliği içinde, her geçen gün artan bir azimle örgüt çalışmalarını sürdürüyoruz. Stk, meslek odaları, hemşeri dernekleri, vakıflar, muhtarlar ve toplumun tüm kesimleri ile sürekli diyalog halindeyiz.  Gerek örgüt faaliyetleri, gerek belediye hizmetleri ile alakalı yoğun bir çalışma yürütüyor, tespit edilen sorunları ve önerileri değerlendirerek sorunların çözümü için çaba harcıyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın ve gençlik kollarımız ile uyum içinde çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisinin cefakar ve emektar üyeleri,Seçime az bir zaman kaldı. Parti örgütümüz sandık seçmen listelerinin kontrollerine başladı. Sizler de bu çalışmalara katılmalı, kendi isminizi ve binanızdaki seçmenleri kontrol etmelisiniz. Hiç kimse sizin seçim bölgenizde sizin kadar rahat çalışma yürütemez. Her parti üyemiz, bulunduğu seçim bölgesinde sorumluluk almalı, komşuluk ilişkilerine önem vermeli, ilçe örgütleri ile diyalog kurmalı, yapıcı eleştiriler ve çözüm önerileriyle parti çalışmalarına katkı koymalıdır. Eğitim birimimiz Adana’da bulunan toplam 4000 öbeğin %75’ine öbek sorumlusu atamalarını gerçekleştirdi. Görevlendirmesi yapılan 3000 öbek sorumlumuzun 726’sı eğitimlerini tamamlayarak saha çalışmalarına başladılar. Kalan eksikleri en kısa sürede tamamlamak üzere eğitim birimimiz faaliyetlerine devam etmektedir.

Adana örgütü olarak öbek atamaları ve veri girişinde Türkiye 2.si durumundayız. Fakat şunu belirtmek isterim, bu başarı ancak iktidar hedefi ile taçlandığı zaman anlamlı olacaktır. Bu nedenle öbek sorumlularımızın sorumlu oldukları öbeklerde seçmenlere ulaşmalarını ve ilçe örgütlerimiz ile işbirliği içinde çalışmalarına hız vermelerini bekliyoruz. Bu vesile ile eğitim birimimize, parti okulu eğitmenlerimize ve çalışmalarda görev alıp emek veren tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda genel merkezimizin aldığı kararla kongrelerimiz 1 yıl ertelendi. Bu karar örgütlerimizde görev alan arkadaşların omuzlarındaki sorumluluğu ikiye katlamıştır. İl ve ilçe örgütlerimizin yönetici ve başkanlarına seslenmek istiyorum; Pandemi sürecinin de etkisiyle geçtiğimiz 2 yıllık dönemde örgüt çalışmaları zaman zaman sekteye uğramıştır. Eylem ve etkinliklere katılım oranı, potansiyelimizin altında kalmıştır. İlçelerimizde parti içi çekişmelere ve kısır tartışmalara gereksiz zamanlar harcanmıştır. Bu tespitleri ve özeleştirileri yapmalı ve bugünden itibaren yeni bir sayfa açarak, tüm enerjimizi iktidar hedefine ulaşmak için harcamalıyız. Parti içi yarışları, kısır tartışmaları bir kenara bırakıp bugün bu salondan omuz omuza ayrılmalıyız. Özellikle örgütte görev alan yöneticiler dedikodudan, kavgadan, küslükten kaçınmalı; birleştirici ve kucaklayıcı bir tavır sergilemelidir. Bu kadrolar partimizin iktidar hedefi ve ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmak üzere seçildiklerini unutmamalıdır. Ünvanlarımız, makamlarımız geçicidir; kalıcı olan cumhuriyet halk partisidir. Görev yaptığımız parti binaları bizlere değil; cumhuriyet halk partisine, onun üyelerine ve halkımıza aittir. Bu nedenle parti binalarımız yarın seçim varmış gibi kalabalık ve coşkulu; yöneticilerimiz iktidar hedefine odaklı ve çalışkan olmalıdır .Örgütün her kademesinde görev alan yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz, okul sorumlularımız, öbek sorumlularımız, delegelerimiz ve üyelerimiz parti çalışmalarına, toplantılarına, eylem ve etkinliklerine katılım sağlamalıdır. Her cumhuriyet halk partili birey davranışları, söylemleri ve saygınlığı ile topluma örnek teşkil etmelidir. Ülkemizi içinde bulunduğu karanlıktan çıkarmak için bu çalışmaları hep birlikte yürütmeli; dayanışma ruhuyla tüm mücadelemizi dışa dönük vermeliyiz.

 

Çelebi konuşmasını tamamladıktan sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar salona hitaben coşkulu bir konuşma gerçekleştirdi.

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı konuşmalarını yaptıktan sonra Danışma Kurulu basına kapalı bir şekilde devam etti.Özgür Özel, İl Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada;

-“DEVLET HİÇBİR PARTİNİN, HİÇBİR VAKFIN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAK”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de içinde bulunduğu ittifakın cumhurbaşkanı adayının 13’üncü cumhurbaşkanı olacağını belirterek, “Son 20 yılda bir sadakat rejimi kurdular. Sınavlarda en yüksek notları alan öğrenciler, yapılan mülakatlarda eleniyorlar. Mülakatları kaldıracağız. Devlet hiçbir partinin, hiçbir ailenin, hiçbir vakfın arka bahçesi olmayacak” dedi. Özel, “Hiçbir anne, babanın memnun olmadığı eğitim sistemini gerçek bir reforma tabi tutmak, öğrencileri YÖK’süz bırakmak ama yurtsuz bırakmamak için, hiçbir çocuğumuzu cemaatlerin, tarikatların kucağına atmayacağımız, Tayyip Erdoğan’a benzer kindar nesiller yetiştirmek için değil, bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak gerçek cumhuriyet evlatları yetiştirmek için yeni bir Eğitim Kanunu üzerinde hep beraber çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ve Orhan Sümer’in de katıldığı Genişletilmiş Adana İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, “Kanlı darbe girişimini fırsata çevirip, araç sallaştırıp ilan edilen OHAL şartlarına rejime kastedilen bir anayasa değişikliği yapıldı. Bütün eşitsizliklere rağmen, yüzde 51’e yüzde 49 sonuçlandı referandum. O referandumun akşam herkes yıkılmışken, birisi yıkılmadı, dimdik ayaktaydı. O referandumdan iki ay sonra adalet talebiyle dünya siyasi tarihinin en uzun yürüyüşünü gerçekleştirdi. O gece yılmayan o adalet yürüyüşçüsü, 31 Mart seçimlerinde MHP’nin küfürleri, AKP’nin baskıları, bazı televizyoncuların kahkahaları arasında Adana’nın da içinde bulunduğu 11 büyükşehri kazandı. O adalet yürüyüşçüsü, dünya siyasi tarihinde görülmemiş biçimde, birbirine geçmişte rakip olmuş çok farklı geleneklerden gelen 6  siyasi partiyi bir araya getirerek, büyük bir ittifak siyasetinin mimarı oldu” dedi.

 Özel, şunları kaydetti:

KÜRT MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ

“Hedef 2023 diyenlerin gerçek niyetini biliyoruz. Cumhuriyetle, onun kurucu kadrolarıyla husumeti olanların değil, ancak 100 yıl önce bir çivisi, toplu iğnesi, mermisi, topu olmadan ama inançla kurtuluşa ve kuruluşa bu ülkeyi kim ikna ettiyse, ikinci yüzyıldaki büyük kurtuluşa da o kadrolar ikna edecek, Cumhuriyet Halk Partililer ikna edecek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ayrıştıranlara, aramızı açmaya çalışanlara inat Adana’dan sesleniyoruz: Türklere, Kürtlere, Araplara, Lazlara, Çerkeslere, Boşnaklara ve bu güzel vatanda yaşayan tüm etnik gruplara, Müslümanlara, Hıristiyanlara, Yahudilere, Alevilere, Sünnilere, bütün mezheplere, yaygın, daha az yaygın ya da istisnai tüm tercihlere, tüm bu farklılıkları birer sorun, birer ayrılık değil, birer zenginlik olarak görüyoruz. Bütün Türkiye’yi kucaklıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında isteyen istediği kadar inkar etsin, başta Kürt meselesi olmak üzere, toplumsal bütün sorunları, demokrasi yoluyla, müzakere temelinde ve TBMM’nin merkez olduğu şekilde çözeceğiz. Bir soruna yok demek, o sorunu yok etmez.

 

BU DÜZENİ HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Atanamayan öğretmenlere, emeklilikte yaşa takılanlara, gübre alamayıp tarlasını ekemeyenlere, ayın sonunu getiremeyenlere, borcunu ödeyemeyenlere, yarınlarına güvenle bakamayanlara diyoruz ki, artık sizin ezilmeye muhtaç olduğunuz bir düzen olmayacak. Biz bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Siz ezilmeye mahkum değilsiniz artık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılı gelirken, Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak bir anayasa yapacağız. Ama birileri gibi birisi istiyor diye değil, bir toplumsal mutabakatla yapacağız. Erdoğan’a anayasa yapmayacağız, her doğana ve her doğacak alana anayasa yapacağız. Yoksulu gören, dünyaya bakan, dezavantajlı gruplar için tedbirler alan, doğayı, çevreyi, geleceği önceleyen gerçek bir toplum sözleşmesini hep beraber yapacağız. Anayasamızda 84 milyonu kucaklayan, yeminine sadık bir cumhurbaşkanı olacak. Aynı kalemle sabah kaymakam, öğleden sonra ilçe başkanı atayan bir cumhurbaşkanı değil, hepimizin vergileriyle maaşları ödenen TRT’yi bir partinin televizyonuna dönüştüren, Atatürk’ün Diyanet’ini bir partinin fetva mekanizmasına çeviren bir cumhurbaşkanı değil, 84 milyonu kucaklayan gerçek devlet adamı, gerçek bir devlet başkanı seçeceğiz. Bunu, Tayyip Erdoğan’a inat hep beraber 84 milyonla bir yapacağız.

 

SADAKAT REJİMİ KURDULAR

İkinci yüzyıla çağrımızda, yargıyı nasıl ele geçiririz diye bir çaba yok, nasıl ele geçirilemeyecek bir yargı düzeni kurarız diye bir çaba var. Cübbelerinin olmayan düğmelerini ilikleyen yargıçlar değil, adalet dağıtarak milletin gönlüne girenlerin peşindeyiz. Vicdanın gereğini yapacak hakimlerin peşindeyiz. Basını nasıl yandaşlaştırırız diye çalışma yapmıyoruz. Bir daha kimsenin ele geçiremeyeceği bir basın için, emekçilerin sendikal hakları, patronların kamu ihalelerinden uzak duracağı örnek bir Basın Kanunu için çalışıyoruz. Son 20 yılda bir sadakat rejimi kurdular. Sınavlarda en yüksek notları alan öğrenciler, yapılan mülakatlarda eleniyorlar. Mülakatları kaldıracağız, zorunlu olduğu durumda kamera kaydını getirip, mahkemeye itiraz yolunu açacağız. Devlet hiçbir partinin, hiçbir ailenin, hiçbir vakfın arka bahçesi olmayacak.

ÖĞRENCİLERİ YURTSUZ BIRAKMAYACAĞIZ

Milletin vekilini milletin seçtiği bir Seçim Yasası için çalışıyoruz. Beşli çeteyi semirtmek için 200 kez değiştirdikleri Kamu İhale Kanunu’nu son bir kez değiştirip, adrese teslim ihaleleri, pazarlık usulü ihaleleri, yandaşa, akrabaya, partiliye veren ihaleleri tarihe gömmek için çalışıyoruz. Hiçbir anne, babanın memnun olmadığı eğitim sistemini gerçek bir reforma tabi tutmak, öğrencileri YÖK’süz bırakmak ama yurtsuz bırakmamak için, hiçbir çocuğumuzu cemaatlerin, tarikatların kucağına atmayacağımız, Tayyip Erdoğan’a benzer kindar nesiller yetiştirmek için değil, bilimin ışığında Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak gerçek cumhuriyet evlatları için yeni bir Eğitim Kanunu üzerinde hep beraber çalışıyoruz.

 

 

Cumhuriyet Halk Partililer mültecilere düşman değildir, göçmen yaratan politikalara düşmandır. Komşularımızla sorunlarımızı konuşarak, Suriye’yi gidip Esad’la görüşüp oradaki iç savaşı da buradaki göçmen sorununu da ortadan kaldırıp, zorla değil davulla, zurnayla 6 milyon göçmeni memleketlerine yollamaya söz veriyoruz.

BU MEMLEKET İÇİN KİM İYİ DÜŞÜNÜYORSA ONA DÜŞMAN

Kurucumuzun hepimize vasiyeti, ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, hiçbir çocuğun kapatamayacağı bir farkla hayata geriden başlamadığı, Aile Destekleri Sigortası Kanunu’yla her ailenin belli bir temel gelire kavuştuğu bir Türkiye’yi hayal ediyoruz. İkinci yüzyıla biz böyle yürürüz derken, Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yürüyemezsiniz, ben buradayım, size iktidarı teslim etmeyeceğim’ diyor. En son hekimlerimize saldırdı. ‘Giderseniz gidin’ dedi. Bu anlayış, kendisi en iyi doktora ameliyat olup, vatandaşa güçlükleri reva gören bir anlayış. Pandemi boyunca hepimizin sağlığı için canlarını ortaya koyan doktorlara Tayyip Erdoğan düşman. Monşerler diyerek ASALA’nın hedefinde can vermiş, bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz dış politika geleneğinden gelen diplomatlara düşman. Mersin’de ‘Al ananı da git’ dediği çiftçiye düşman. Aydınlara, gazetecilere düşman. Balyoz ve Ergenekon kumpaslarıyla canından bezdirdiği komutanlara, amirallere düşman. Bu memleket için kim iyi bir şey düşünüyorsa, ona düşman.

13’ÜNCÜ CUMHURBAŞKANI İTTİFAKIMIZIN ADAYI OLACAK

Cumhuriyet Halk Partililer olarak hürriyeti, özgürlüğü, kardeşliği egemen kılacak bir seçime doğru ilerliyoruz. Bu seçimde, ittifakımızın adayı 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. O gün gelene kadar bizler cumhurbaşkanı adayı kendimizmiş gibi çalışmak mecburiyetindeyiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı İl Danışma Kuruluna hitaben konuşma gerçekleştirdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana İl Örgütünce Düzenlenen İl Danışma Kuruluna yazılı bir mesaj gönderdi.Kılıçdaroğlu’nun mesajı şu şekilde;CHP Adana İl Örgütümüzce düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısına katılan tüm partililerimizi içtenlikle selamlıyorum.Bizler, öncelikle amacı güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak olan, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmek isteyen kadrolarız. Bu nedenle de çok büyük bir sorumluluğu, hep birlikte sırtlamış bulunuyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimine, demokrasinin, adaletin ve birlikte yaşamanın erdemini, adaletin bir toplum için ne kadar değerli bir kavram olduğunu anlatmayı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki, sizlerin özverisi, katkısı ve desteği ile iktidar olacağız. Demokrasimize ve halkımızın iradesine sahip çıkmak için çıktığımız yolda örgütümüze, kadınlarımıza, gençlerimize ve halkımıza güveniyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle, sizlerle olan inancımı tekrarlıyor, toplantıda hazır bulunan parti örgütümüze en iyi dileklerle sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

 

CHP Adana İl Danışma Kuruluna Mesaj Gönderenler  ise ; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı 24, 25, 26. Dönem Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı  Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.