CEYHAN BELEDİYESİ’NDEN ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İÇİN ÖNEMLİ HAMLE

CEYHAN BELEDİYESİ BİR İLKE DAHA İMZA ATARAK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI PAZARI AÇTI

Ekonomi Yayın: 17 Kasım 2020 - Salı - Güncelleme: 17.11.2020 12:14:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
286 okunma
Google News

Ceyhan Belediyesi, zeytin üretiminde önemli bir paya sahip Ceyhan’da bir ilki gerçekleştirerek, Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı açtı.

 

Ceyhan’da mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda yetiştiği, bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi için önemli adımlar atan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, zeytin üreticilerine destek olmak için Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı’nın açılışını yaptı.

 

BAŞKAN ERDEM, “CEYHAN’IN TOPRAĞI BEREKETLİ, ÇİFTÇİLERİ İSE MAHİRDİR”

 

Zeytin ve Zeytinyağı Pazarı’nın açılışında konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Ceyhan’ımız mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda yetiştiği bir kenttir. Bu nedenle memleketimiz bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden birisi olacaktır. Biz de Ceyhan Belediyesi olarak 'tek bir pazar ortamında' zeytin satışına destek vermek amacıyla bu pazarı düzenledik. Bölgemizde 23.500 dekar bahçecilik yapılmakta, bu da yaklaşık olarak 1,5 milyon ağaç Zeytin demektir. Artık geleneksel üretim bölgeleri dışında Ceyhan’da zeytincilikte söz sahibi olmalıdır. Çünkü zeytinin ana vatanı bu topraklardır. Bu sebeple zeytinciliği bu topraklarda geliştirmeyi ve zeytinde katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Ceyhan toprakları bereketli, çiftçileri mahir, kadınları ise cevvaldir. Ben üreticilerimize güveniyor, bu pazarın ilçemize ve ülkemize büyük getirisi olacağını düşünüyorum” dedi.

 

ERDEM, “CEYHAN, ZEYTİNİ İLE ULUSLARARASI FUARLARDA YERİNİ ALMALIDIR”

 

Zeytin üretiminde Ceyhan’ın çok önemli bir paya sahip olduğunu ifade eden Başkan Erdem, “Bu yıl 40 zeytin yetiştiricisi ve zeytin ürünleri üreticisinin katılımıyla ilkini gerçekleştirdiğimiz üretici ile tüketici buluşturmayı amaçladığımız zeytin pazarımızı bundan sonraki yıllarda sezon boyunca yineleyerek gelenekselleştireceğiz. Zeytin üretiminde şehrimizin önemli bir paya sahip olduğunu artık herkese, tüm Türkiye'ye duyurma zamanı geldi. Amacımız, zeytin pazarı ile başlayan hareketimizin üretici ile işletmecilerin buluşabilecekleri bir zeytin fuarı şekline dönüştürüp, geliştirmek ve Ceyhan'ın Zeytin ve zeytinyağında bir cazibe Merkezi olmasını sağlamak olacaktır” diye konuştu.

 

Namık Kemal Mahallesi’nde açılan pazarın zeytin sezonu sonuna kadar devam edeceği, daha sonra ‘Kadın Emeği Pazarı’ olarak üretici kadınlar için faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.