CEMAL DEMİRDAĞ : 'BU NASIL BİR KONUŞMA YA, NASIL BELEDİYE BAŞKANISIN”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir ve Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, önceki Gün Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin , 'O komisyonda ne kadar zengin iş adamı var, ne kadar rantçı var, bütün her şey geçiyor, bizim İmamoğlu halkının yararına olan şey geçmiyor.” Şeklindeki sözlerine çok sert tepki gösterdi

Yayın: 13 Ocak 2022 - Perşembe - Güncelleme: 13.01.2022 11:13:26
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
277 okunma
Google News

Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Adana Büyükşehir ve Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemal Demirdağ, önceki Gün Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin  Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmasında  Oto Galericiler Sitesi Projesi'nde yaptıkları plan değişikliğinin 1 yıldır mecliste beklediğini belirterek, 'O komisyonda ne kadar zengin iş adamı var, ne kadar rantçı var, bütün her şey geçiyor, bizim İmamoğlu halkının yararına olan şey geçmiyor.” Şeklindeki  sözlerine  çok sert  tepki gösterdi. Cemal Demirdağ, 'Bu nasıl bir konuşma ya, nasıl belediye başkanısın.  sen Neden gelip bir gün komisyonda bu işi sormadın 3 yıldan beri ilk defa mecliste görüyorum. İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin  Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaptığı konuşmasında gündem dışı söz alarak, haddini aşan ifadeler kullanarak, tüm meclisimizi, tohnet altında bırakan Cumhuriyet Halk Partili, İmamoğlu belediye başkanı Kasım karaköse’ye bir kaç kelime ile cevap vermek istiyorum.” dedi.

“CHP Lİ KASIM KARAKÖSE SİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE ADANA’DA TEMSİL ETMİYOR”

İmamoğlu Belediyesi’nin Adana büyükşehir belediyesine bir planla müracaatının 15.03.2021 tarihi olduğuna  dikkat çeken Cemal Demirdağ, “Geç geldiğinden dolayı, ilk meclise gündem dışı aldıran kişi biziz...15.04.2021Bir ay daha beklemsin diye. komisyona sevk edildi.. İlk komisyonda  görüşülerek, 1/5000 binlik onaylandı ve meclisten geçti. bir aylık aşkı surecinden sonra, itirazlar da görüşülerek İmamoğlu ilçesine 14.09.2021 yollandı..29.09.2021tarihinde İmamoğlu ilçesi 1/1000 planı büyükşehir’e yolladı..Meclisten tekrar komisyona sevki yapıldı, komisyonda bekleme nedeni, çevre ve şehircilik bakanlığından görüş beklediğinden dolayıdır.. Buradan ,İmamoğlu”lu vatandaşlara sesleniyorum...Sizin seçip belediye başkanı yaptığınız CHP li Kasım Karaköse sizi hiç bir şekilde Adana’da temsil etmiyor.. 3 yıldır bu meclise 4 defa anacak gelmiştir.. Söyledikleri yalandır, boştur, iftiradır.. inanmayınız. Söylemek istediğim o başkanı izleyin, gelecekte her şey ortaya çıkar..” dedi.

“HERKES HADDİNİ BİLECEK”

Adana’nın bir ilçesinde sokaklara  çıkarak tehditler savuran Suriye’li gruba  tepki gösteren  Cemal Demirdağ, Bu memlekete başka ülkeden misafir olarak gelip, Sokaklarımızda caddelerimizde meydan okumaya çalışanlara sesleniyorum..Adana kimsenin meydan  okuma yeri değildir vede olamaz..Misafirse misafirligini bilecek,ev sahibinin kurallarına uyacak..Bu ülke kurallar ülkesidir..Şehrimizde üzülerek söylüyorum ki, kendinizi bu ülkenin vatandaşı değilsiniz görüntüsü veren durumla karşı karşıyayız..Suriye liler, Mahallesi, Suriye liler sokağı, Suriyeliler caddesi oluşmaktadır..Cadde ve sokak adları bile misafirler le anılmaktadır..Benim çağrım şudur,İçişleri bakanlığı,valilik, kaymakamlıklar, Belediye ler bu konuda çalışma yapsınlar.Vatandaş bu durumlar dan rahatsız..Olayla ilgili çalışmada şüphelilerin,Suriye’de Arap milliyetçiliğini savunan5 farklı aşiretin mensuplarından oluşan Ve kendilerini ‘515 Haşimi’ olarak tanıtan Grupta yer alanlarmis..Bazılarının araçlarına yazdığı 515 sayısının da Arap Haşimiler Devleti’nin sembolü olduğu tespit edilmiş..Adamlar örgüt kurmuşlar, ülkemizin alışık olmadığı bir şekilde sokaklarda ellerinde , sopalar, Döner bıçakları, bıçaklarla  yüzlerini yapayarak meydan okuyorlar..Efendim neymiş 515 Haşimi gurubuymuş.Bu kabul  edilemez bir durum..Vede kabul etmiyoruz..Herkes haddini bilecek..Ben burdan kimseyi hedef göstermiyorum.Rahatsızlığımızı dile getiriyorum...” dedi.

“KANALİZASYONLARDA GÜZ VE KIŞ TEMİZLİĞİ YAPILMIYOR”

 

Yağan yağmur nedeniyle meydana gelen göllenmelerin önlenmesi için gereken önlemlerin alınmadığını öne süren Cemal Demirdağ, Memleketimize çok güzel rahmet yağdı..hepimiz sevinçliyiz..Fakat Adana’nın bir çok yerinde göller oluştu..Daha ince söyledik, bu su biriken yerler. Tespit edilip..tedbir alınsın diye..Biz söylüyoruz biz istiyoruz.. Gelecekten şehir sahipsiz.. kanalizasyonlarda güz ve kış temizliğin in yapılmadığını gördük .Yine çalışma yok yine yok..Ayrıca,Memurların maaşları ile il lgili düzenlemenin yapılması,KHK ne lilarin maaas farkı ve tediyelerinin ödenmesi,Birde sözleşmeli lilerin birikmiş paralarınınn ödenmesi ne talep ediyoruz..” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.