ÇELİKTEN:MEDİKAL SEKTÖRÜNÜ DE Mİ KAYBEDİYORUZ?

Adana Büyükşehir belediyesi Belde Taş Yöneticisi ve Milli sporcu, milli antrenör Doğan Çelikten, önemli konulara değinerek Medikal Sektörü ile ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Yayın: 29 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 29.09.2020 02:13:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
411 okunma
Google News

Adana Büyükşehir Belediyesi Belde Taş. Aş.'de yöneticilik yapan ve milli sporcu olan milli antrenör Doğan Çelikten, Gündeme dair önemli bir konuda bazı açıklamalarda bulundu ve Medikal Sektörünü de mi kaybediyoruz.” dedi. Adana Büyükşehir belediyesi Belde Taş Yöneticisi ve Milli sporcu, milli antrenör Doğan Çelikten, önemli konulara değinerek Medikal Sektörü ile ilgili bazı önemli açıklamalarda bulundu. Çelikten , medikal şirketlerinin üniversite hastanelerinin geç ödeme yapmasına alıştıklarını ; ancak son dönem Sağlık Bakanlığı da ödeme yapmamaya başlayınca şirketlerin sıkıntıya düştüğüne dikkat  çekti. Doğan Çelikten, “Maliye bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 2020 için %60, 2019 için %50, 2018 için %30 indirim istendi. Yani verdikleri ürünün bedeli üzerinden %60 indirim istedikleri gibi bir gerçek var ortada ...” Bakanlıkla yapılan görüşmeler neticesinde feragat yapmayacağını bildiren medikal sektörü, bu açıklamanın üzerineBazı gazetelerde alehlerinde yalan haberler servis edilmeye başlanarak %26000 kar ile tıbbi cihaz satışı yapıldığı pandemi döneminde medikal sektörde büyük vurgun yapıldığına yönelik yalan iddialarla sektör halkın gözünde itibarsızlaştırmaya çalışılmıştır. Ardından ulusal basın ve ulusal gazete yayınları bu haberi manşetlerine taşıdılar .” dedi.

“MEDİKAL SEKTÖRÜ NEDEN PANDEMİ DÖNEMİNDE İTİBARSIZLAŞTIRILDI?”

 

“Neden ulusal basın medikal sektörünü tam da pandemi döneminde itibarsızlaştırmaya başladı ?” diye soran Doğan Çelikten, “Tıbbi cihaz sektörü 15 aylık kamu hastanelerinden alacaklarını istediği için ,tıbbi cihaz firması tüm sermaye ve kaynaklarını devlete verip hizmet veremeyeceğini net bir şekilde yetkililere ilettiği için artık ihaleler demo’da yapılacağı için yeni anlaşmalar ve yeni firmalar ile yola devam edilecek olacağı için toplamda kamu hastanelerinin 11.000.000.000 tl ( on bir milyar türk lirası) üniversite hastanelerinden 8.000.000.000 t.l.(sekiz milyar türk lirası) alacaklarını ödemede zorlandığı için ,feragat konusunda taleplerine zemin hazırlamak için kamu oyunda zaten medikalciler çok kazanıyordu imajı ile feragati yasal ve hukuki bir hak olarak göstermek için!”  şeklinde cevaplandırdı.

“MEDİKAL SEKTÖRÜ BİR PLAN DOĞRULTUSUNDA EMPERYALİST GÜÇLERİN ELİNE Mİ GEÇİYOR?”

Haberin yanlış hesaplamalar sonucu yapıldığı ispatlandıktan sonra ulusal basının sessiz kalmasını  yanlış yapılan haberlerin tekrarının yayınlanmaması konusuna dikkat çeken Doğan Çelikten,”Kamu yada üniversite hastaneleri hastanelere ihale ile malzeme alırken 4734 sayılı kamu ihale kanunu uygulamaktadır. Bunlardan birine örnek verecek olursak eğer 4734 sayılı Kanunun “Temel İlkeler” başlıklı 5. ve Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinin 4. maddesinde; “İdareler, yapacakları ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.” Yukarıdaki maddede görüleceği gibi devlet alımları devlet kurumları tarafından belirlenen ihaleler kamuoyu denetimine açık ve şeffaf yapılmaktadır. Eğer bir yolsuzluk yada ihalede iddia edildiği gibi %26000 karlı malzeme satışı yapılsaydı buradaki sorumlular sadece medikal firmalar değil kamu hastaneleri yetkilileri de suç işlemiş olurlardı. Buradaki amaç nedir ? devlet medikal firmalara olan borcunu gerçekten ödeyemiyor mu yoksa silah kadar stratejik bir sektör olan 200.000 çalışanı yanın da barındıran medikal sektörü bir plan doğrultusunda emperyalist güçlerin eline mi geçiyor?” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.