ÇELEBİ: 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ

(CHP) Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 15 Temmuz dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Darbe girişimi karşısında halkın demokrasiye sahip çıkarak tarihi bir direniş gösterdiğini vurguladı.

Yaşam Yayın: 17 Temmuz 2022 - Pazar - Güncelleme: 17.07.2022 13:48:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
164 okunma
Google News

(CHP) Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, 15 Temmuz dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Darbe girişimi karşısında halkın demokrasiye sahip çıkarak tarihi bir direniş gösterdiğini vurgulayan Çelebi’nin açıklaması;

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ

Aynı menzile farklı yollardan yürüyen ve AKP iktidarı boyunca her istedikleri verilen, bu sayede devlet içinde yapılanarak ülkemizin başına bela edilen FETÖ terör örgütünün yaptığı darbe girişiminin ve buna karşı halkımızın tarihi direnişinin 6. Yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyor ve ülkemizin bir daha bu karanlık günleri yaşamamasını diliyoruz.

 

15 TEMMUZU VE AĞIR BİLANÇOSUNU UNUTMADIK!

251 şehit!  Binlerce yaralı! Orduda, yargıda, emniyette ve devletin tüm kurumlarının yapısında oluşan ağır bir tahribat.

2 Yıl boyunca 7 kez uzatılan OHAL; Kararnameler ile yönetilen ve demokrasiden giderek uzaklaşan bir ülke!

15 Temmuz darbe girişiminin faturasını ülkemiz ve milletimiz en ağır biçimde ödedi. Fakat bu koşulların oluşmasını sağlayanlar ülkemizi yönetmeye devam ediyor.

FETÖ yapılanmasına on yıllar boyunca destek olan, devletin tüm kurumlarına yerleşmelerini sağlayan ve ‘’Ne istediler de vermedik’’ diyerek verdiği desteği açıkça itiraf eden Erdoğan ‘’Yanılmışız, Rabbim ve milletimiz bizi affetsin’’ diyerek üzerine düşen bedeli ödemiş oldu (!)

Bank Asya’ya para yatıran vatandaşlar yargılanırken; aynı bankada 16 sene yöneticilik yapan kişi Sermaye Piyasası Kurumuna başkan olarak atandı! Fettullah Gülen’e methiyeler dizenler, onunla fotoğraf çekmek için sıraya girenler, dizinin dibinde poz verenler bugün hala ülkemizde bakan, bakan yardımcısı, müsteşar vb. kadrolarda üst düzey görevlerde bulunuyorlar. AKP Milletvekili Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli darbe girişiminin planlayıcısı Yurtta Sulh Konseyinin üyesi olarak yargılanıyor. Orduda, yargıda, emniyette böyle bir paralel yapılanma varken ve bu kurumlarda binlerce kişi yargılanıp, hesap verirken; bu işin siyasi sorumluları ortada yok! ‘’FETÖ’ nün siyasi ayağı kim?’’ sorusunun cevabı milletimizin vicdanında net olarak yanıt bulmuştur. Aslında bugün ülkemizde yaşadığımız ekonomik krizin temelinde devlet yapısında oluşan bu ağır tahribat, hukuksuz kararlar, güvensizlik ortamı ve adaletsizlikler vardır. Halkımız kendisine yapılan zulmün farkında ve ülkenin yönetiminden rahatsızdır. Milletimizin ferasetine güveniyoruz, önümüzdeki ilk seçimde verdiği yetkiyi geri alacak ve bu yetkiyi kötüye kullananlardan hesap soracaktır.

15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyoruz. CHP olarak 100 yıldır olduğumuz yerde; darbelerin, tarikatların, cemaatlerin karşısında; devletin ve milletin yanında duruyoruz!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.