CAG-DER de Başkan Değişmedi

Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği ( Cag- Der) yeni yönetimi ile yola devam dedi

Yaşam Yayın: 30 Temmuz 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 30.07.2022 13:08:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
182 okunma
Google News

CAG-DER de Başkan Değişmedi

 

Ceyhan Aktif gazeteciler derneği Önceki gün yapılan Genel Kurul ile yeni yönetim listesini belirledi. Mevcut Başkan Osman Yavuz’un ekibiyle güven tazelediği  tek liste ile yapılan kongrede 67 delege oy kullandı. Kongrenin  Divan Başkanlığını Gazeteci İzzet Aydemir, Başkan Vekilliğini Veysel Pulaçlı, Yazmanlığını ise Gazeteci Çiğdem Aykut yaptı.

 

"YEREL BASIN TASARRUF GENELGESİ  DIŞINDA TUTULMALI"

Genel Kurulda kısa bir selamlama konuşması yapan Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Yavuz  yerel basının içinde bulunduğu zorluklara dikkat çekti.Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi sonrasında yerel basının bitme noktasına geldiğini hatırlatan Gazeteci Osman Yavuz, yapılan tüm girişimlere rağmen  yerel basının tasarruf genelgesi dışında tutulmamasını eleştirdi.

“YEREL BASIN AYRIŞTIRIMAMALI “

Tasarruf genelgesini bazı kamu kuruluşlarında görev yapan danışmanların yanlış yorumlayarak aksi yönde tavır almasını haksızlık olarak nitelendiren Osman Yavuz, bölgemizde  yerel basın arasında ayırımcılık yapılmasını sert dille eleştirdi. Osman Yavuz, “ Yerel basın bir toplumun aynasıdır. Sesi ve soluğudur.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yerel basın tasarruf genelgesi konusunda hatalı yönlendirmiştir. Bizlerin en büyük temennisi yerel basının genelge dışında tutulması ve  özellikle bölgemizde bulunan belediyeler başta olmak üzere kamu kuruluşlarında yerel basına yapılan ayırımcılığın son bulmasıdır. Bu konuda şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla meslektaşlarımız için  her zaman desteğe hazırız.” Dedi.

Genel Kurul ; Divan heyeti seçimi,Yönetim kurulunun faaliyet ve denetim kurulunun iç denetim raporlarının okunması ve genel kurulca onaylanması için oya sunulması,Dernek zorunlu organlarının seçimi,Derneğe giriş ve üye ödentilerinin alınmamasının genel kurulca onaylanması için oya sunulması,Dilek, temenniler ve kapanış şeklinde yapıldı.

 

 

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

 

Çukurova Doğuş Gazetesi İmtiyaz sahibi Çiğdem Aykut , ise Başkan yardımcılığına getirildi. Kongre,  Tek blok liste için yapılan oylama sonucunda; CAG-DER Ceyhan Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı ,Yardımcılığına seçilen Çukurova Doğuş Gazetesi imtiyaz Sahibi Çiğdem Aykut Şunları söyledi: “Öncelikle beni bu göreve layık gören, başta Osman Yavuz Başkanım olmak üzere Tüm Gazeteci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Emin olabilirler ki gece gündüz demeden gazeteci arkadaşlarımın çıkarları doğrultusunda, yedi yirmi dört çalışacağıma söz veriyorum Dedi .“

Divan başkanlığına sunulan tek blok liste için yapılan oylama sonucunda;

Ceyhan Aktif gazeteciler derneği Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu.

Yönetim Kurulu Asil

 

OSMAN YAVUZ  

YALÇIN ARSLAN

HASAN BASRİ ÇALIŞIR

BAHADIR ODABAŞI

ÇİĞDEM AYKUT

HÜLYA CENGİZ

Denetleme Kurulu Asil

 

MAHİR KARATAŞ

ONUR SUCU

KAZIM DÖNER

Disiplin Kurulu Asil

FIRAT AYKUT

CAFER KALE

ŞEVKET SELÇUK YILDIRIM

 

 

 
 
 
 
 
 
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.