Bulut: İktidar, tedbir almış olmak için tedbir alıyor

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın aldığı koronavirüs tedbirlerinin daha önce denendiğini ve pandemideki yükselişi önleyemeyeceğini belirterek “Yapılması gereken 14 gün tam kapama ve ekonomik olarak mağdur kesimlerin desteklenmesi” dedi.

Sağlık Yayın: 22 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 22.11.2020 23:45:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
235 okunma
Google News

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın açıkladığı koronavirüs tedbirlerini değerlendirdi.  Koronavirüs önlemleri kapsamında iktidarın aldığı tedbirlerin yeterli olduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydeden Bulut, “Bilim Kurulu’nun böyle bir öneride bulunmadığının, daha büyük bir oranda kapama önerisinde bulunduğu kanaatindeyim” dedi.

PANDEMİDE KORKUNÇ BİR ARTIŞ VAR

Pandemide korkunç bir artış olduğunu ve bu artışın hastane doluluk oranlarına da yansıdığını belirten Bulut, kış aylarında vaka sayısının kartopu gibi artarak devam edeceğine vurgu yaptı. Yapılması gerekenin tam kapama olduğunu bildiren Bulut, kapama süresinin en az 2 hafta olmadı gerektiğine vurgu yaptı.

YAPILMASI GEREKEN TAM KAPAMA

İktidarın kepenk kapatan esnafa yönelik hiçbir yardımı olmadığını kaydeden Bulut,“İktidar sadece bir tedbir aldık demek için tedbir açıklıyor. Yani -mış gibi yapıyor. Ancak kahvehaneciye kapatdiyorsun Bağ-Kur primlerini bile ödemiyorsun. Vatandaşa işyerini kapat evine git diyorsun, ne yiyor ne içiyor diye sormuyorsun. O yüzden en önemli tedbir, tam kapamanın yanında ekonomik olarak mağdur durumdakileri desteklemek. Aksi takdirde pandemideki artışı durduramazsınız.  Bu alınan tedbirler daha önce denendi. Bu tedbirlerle vaka sayısında düşüş görülmesi mümkün değil. Yapılması gereken tam kapanma ve ekonomik olarak mağdur kesimlerin desteklenmesi” ifadelerini kullandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.