Bulut: Erdoğan nefret duvarına her gün yeni bir tuğla ekledi

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkede nefret dilini sürekli hale getirdiğini belirterek, “Erdoğan, her gün nefret duvarına bir tuğla ekledi. Memlekette "terörist" olarak yaftalamadığı kimse kalmadı” dedi.

Siyaset Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 06:33:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
137 okunma
Google News

ANKARA///

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada nefret dilinin, ayrıştıran dilin sonuçlarından ülkemizin çok çektiğini, nefret dilinin 6-7 Eylül olayları, Çorum, Maraş, Sivas, Başbağlar’da yüzlerce masum insanın hayatına mal olduğunu bildirdi. Bugün o dönemlerden farklı olarak, nefret ikliminin sabitlendiğini kaydeden Bulut, ülkeyi yöneten, herkesi kucaklaması gereken Cumhurbaşkanı’nın bu nefret ikliminde başrolü oynadığını söyledi.

ERDOĞAN’ NEFRET DİLİNİ SÜREKLİ HALE GETİRDİ

CHP’li Bulut, Erdoğan’ın birleştirici olmak yerine, toplumun tüm kesimlerini kapsamak yerine sadece kendine oy verenleri kendinden sayıp oy vermeyen tüm kesimleri terörist ilan ettiğini kaydetti. Bulut, “Örneğin "devlet" dediğinde kendini kastediyor yani "şahsım devleti" diyor. Yine "seçmen" dediğinde kendine oy vermeyenleri değil, AKP'ye oy verenleri görüyor. Bu anlayışın, Türkiye'de kötü sonuçları oldu. 2013 yılında Gezi Parkı direnişinde Tayyip Erdoğan ne dedi? "Evde oturan yüzde 50'yı zor tutuyoruz." dedi. Aynı günlerde 19 yaşında bir genç, karanlık bir sokakta, Ali İsmail Korkmaz öldürüldü. Kim öldürdü Ali İsmail Korkmaz'ı? Bu dil öldürdü” dedi.

İNSANLAR EVİNDEN ÇIKAMADI

7 Haziran seçimlerinin hezimeti sonrası Erdoğan’ın dilini yine sertleştirdiğini kaydeden Bulut, seçimin yapıldığı 1 Kasım’a kadar insanların evinden çıkamadığını, Suruç, Diyarbakır, Ankara Gar katliamının o dönem yaşandığını bildirdi. Bulut, “On dokuz yıllık nefret dili döneminde göz göre göre Hrant Dink,   Tahir Elçi öldürüldü. İzmir'de Deniz Poyraz öldürüldü. Deniz Poyraz bir emekçiydi ancak bu iktidar, Deniz Poyraz'ı değil, elinde silah olan kişiyi itibarlı görüyor, onu önemsiyor. Her seferinde elinde silah bulunanlar, video çekenler bu devlet tarafından, bu yönetim tarafından makul insanlar olarak görüldü” ifadelerini kullandı.

NEFRET DUVARINA HER GÜN BİR TUĞLA

Erdoğan’ın, her gün nefret duvarına bir tuğla eklediğini kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

Memlekette "terörist" olarak yaftalamadığı kimse kalmadı. Öğrenciler, çiftçiler, akademisyenler, gazeteciler, siyasetçiler, LGBT'liler; bunlara şiddet uygulanmasını teşvik etti. Son olarak, İstanbul Sözleşmesi'ni talep eden kadınlara karşı da aynı zihniyeti, aynı anlayışı tüm sosyal medyada, televizyon kanallarında görmek mümkün.  Kendi hikâyesini meftun kılmayan bir akıl, seçime kadar var olacak bir akıl yerine ortak aklı bu Mecliste koymalıyız.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.