"BİZİM DERDİMİZ MEMLEKET ;ÇABAMIZ İSE HİZMET"

Yayın: 08 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.02.2021 09:45:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
210 okunma
Google News

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, geçtiğimiz günlerde Elmalı Boğazına kayak merkezi yapılmasıyla ilgili çağrısından sonra bölgeye yağan kardan sonra tekrar çağrı da bulundu.

 

Akçatekir Yaylasına 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve bırakın arazi aracını otomobille bile gidilecek olan 175 bin hektarlık alana içerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde 50 cm’ye yakın kar yağdı.

 

Bizzat bölgeye giderek fotoğraf ve video çeken Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, çektiği videoyu sosyal medya hesabında paylaşarak 2 bin rakım üzerindeki bu muhteşem yerin devlet desteği ile kayak merkezi olup Adana ve Mersin’in turizmde cazibe merkezi olacağını belirtti.

 

İşte Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın kayak merkezi olması istediği bölgeden açıklamaları;

 

Pozantı Belediye Başkanı olarak bölgemizin bütün değerleri ilgi alanımda kalıyor. Pozantı, turizmde Adana’nın parlayan yıldızı olmaya devam edecek. Bizim inancımız odur ki! Akçatekir’e 10 km mesafede bulunan Elmalı Boğazı devletin yatırım desteği ile Çukurova Bölgesinde Adana – Mersin - Hatay ve Gaziantep için bir cazibe merkezi olacaktır. Kayak merkezinin ve kış sporlarının yanında, diğer zamanlarda yapılacak 3 veya 4 futbol sahası ile Türkiye’nin çok özel futbol takımları için kamp alanı olacak potansiyele sahip bir bölge.

 

2000 rakımın üzerinde etrafı tamamen ormanla kaplı ortada bomboş 175.000 hektarlık bir ova yatırım bekliyor. Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban ve Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su işbirliği içerisinde Çukurova Kalkınma Ajansı olarak ya da Turizm Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığının destekleri ve yatırımcı İş Adamlarına fırsat verilerek bu proje gerçekleşebilir.

 

Bizim derdimiz memleket, çabamız hizmet ve yöre halkına istihdam yaratacak bir güzellik. Bizim İnancımız tamdır. Çukurova Sevdalısı olan herkesten kamuoyu oluşturacak destek bekliyorum. Haydi hep beraber çağrıda bulunalım. 1/25.000’lik planları bile hazırlanmış, turizm bölgesi olarak resmi gazetede yayınlanmış, geçmişte Gülek Belediye Başkanı olan Sayın Mustafa Tekin Çelik Beyefendinin ciddi olarak yol aldığı bu projeyi desteklerinizle gerçek kılalım.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.