“Bize düşen görev 19 Mayıs ışığında yürümektir”

Yayın: 20 Mayıs 2022 - Cuma - Güncelleme: 20.05.2022 00:05:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
213 okunma
Google News

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, 19 Mayıs 1919’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolun mihenk taşı olduğunu vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ulusun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak işgalcilere karşı bir diriliş destanı başlattığını anımsatan Hülya Erdem, “Kurtuluşumuza giden süreci kararlılıkla, azim ve ulus bilinciyle başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı, şükran ve minnet duygularımızla bir kez daha anıyoruz” dedi.
19 Mayıs 1919’un Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olduğuna dikkat çeken Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, tarihe geçen ulusal kurtuluş yıllarının başlangıç tarihinin gençliğe armağan milli bir bayram olarak kutlanmasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Ulu Önder Atatürk’ün bu ulvi mücadele gününü gençliğe armağan etmesinin çok iyi anlaşılması gereğine işaret eden Başkan Erdem, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş süreci asil bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun destanıdır. Yurdun her yanında çöreklenmiş işgalcilerin kötü emelleri; Atatürk’ün dahi fikirleri, öngörüleri ve milletimizle birlikte topyekün başlatılan mücadeleyle kursaklarında kalmıştır. Bugün bize düşen görev Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yine ulus bilincini esas alarak ülkemizi daha çağdaş ve aydınlık yarınlara ulaştırabilme çabası olmalıdır. Gençlerimiz kendilerine armağan edilen ve bayram ilan edilen 19 Mayıs ruhu ışığında yürümelidir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Başkan Erdem, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına, vatanı uğruna canını veren aziz Türk milletinin her ferdine Allah’tan rahmet diledi, saygı ve minnetle bir kez daha andı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.