Beşiktaş – Atakaş Hatayspor dostça : 1-1

Yayın: 20 Mart 2022 - Pazar - Güncelleme: 20.03.2022 11:21:59
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
207 okunma
Google News

Beşiktaş, Süper Lig'in 30. haftasında Hatayspor'u ağırladı. Derbide Galatasaray'a 2-1 kaybeden Kara Kartal, evinde binlerce taraftarı önünde Hatay'a da puan kaybetti. Maç boyunca baskın oynayan ve pozisyonları cömertçe harcayan Siyah-Beyazlılar, 17'de Michy Batshuayi'yle 1-0 öne geçse de Akdeniz ekibi 41'de Saba Lobjanidze'nin harika frikiğiyle beraberliği yakaladı, mücadele 1-1 sona erdi.

 

Derbide Galatasaray 'a 2-1 kaybeden Beşiktaş , Süper Lig 'in 30. haftasında Hatayspor'u konuk etti. Binlerce taraftarı önünde Akdeniz ekibini ağırlayan Siyah-Beyazlılar karşılaşma boyunca üstün olan taraftı. 45 puanla 8. sıraya gerileyen ve Avrupa iddiasını sürdürmek isteyen Önder Karaveli yönetimindeki Kara Kartal hızlı başladığı mücadelenin 17. dakikasında Michy Batshuayi'nin ceza sahası dışından şutuyla 1-0 öne geçti. Golün hemen sonrasında İstanbul'da kar yağışı şiddettini artırırken, Beşiktaş da girdiği pozisyonlardan bir türlü başka gol çıkaramadı. 41'de Bordo-Beyazlılar'ın yıldızı Saba Lobjanidze harika bir frikik golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

İkinci devrede de yine yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmada Beşiktaş baskısı vardı. Siyah-Beyazlılar özellikle yıldız forveti Batshuayi'yle birçok fırsattan yararlanamazken, ceza sahası içi ve dışı her türlü pozisyondan şansını denedi ancak mücadeleden başka gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla Kara Kartal Avrupa yolunda yara alırken, 3 maçtır kaybetmeyen, 3-0'lık Karagümrük galibiyetiyle moral depolayan Ömer Erdoğan'lı Hatayspor zorlu deplasmanda çıkışını sürdürdü. Bu skorla Beşiktaş puanını 46, Hatay ise 47 yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Kaşılaşmanın hakemi Yasin Kol ilk düdüğü çaldı, mücadele başladı.

BEŞİKTAŞ TEHLİKELİ GELDİ!

2' Ghezzal sağ kanattan arka direkteki Larin'e iyi bir pas çıkarttı, Kanadalı futbolcu kötü vurdu.

4' Can Bozdoğan uzaklardan şansını denedi top Munir'in kucağında kaldı.

5' Rosier sağ kanatta üç rakibinden sıyrılıp ceza sahasına ortasını yolladı, savunma topu ceza sahası dışına kafayla uzaklaştırdı. Güven önüne düşen topa yay üzerinden gelişine vurdu ancak Munir başarılı.

6' Ceza sahasına uzun top atıldı, Batshuayi kafayla Larin'e indirdi. Kanadalı futbolcu iki kişiden sıyrılıp sol çaprazdan vurdu ancak kaleci Munir yine gole izin vermedi.

GOL

17' Ghezzal, Batshuayi'yi gördü. Belçikalı futbolcu ceza sahası dışından topu sağına çekti, yerden sert ve düzgün vurdu, Kara Kartal'ı 1-0 öne geçirdi.

26' Can Bozdağan ceza alanına girerken vurdu, savunmadan seken top Munir'de kaldı.

HATAY'DAN İLK TEHLİKE!

28' Saba ceza sahasının sol çaprazından Necip'i karşısına aldı, topu sağına çekti uzak direğe vurdu ancak top az farkla dışarda.

31' Beşiktaş kendi sahasında çıkarken topu kaybetti, Riberio ceza yayı üzerinden vurdu top farkla auta çıktı.

34' Batshuayi gol attığı pozisyona benzer bir şekilde biraz daha ceza sahası dışının sol çaprazından şansını denedi ancak top kaleci Munir'in kucağında kaldı.

HARİKA BİR GOL!

41' Saba ceza yayının az gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti ve çok sert bir şutla genç kaleci Emre Bilgin'i avladı. Skor şimdi 1-1!

45' Mücadelenin ilk devresine 2 dakikalık uzatma ekleniyor.

45+2' Sol kanattan Hatayspor korneri paslaşarak kullandı, Ribeiro ceza sahası dışından şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

İlk yarı sona erdi.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIYA DA HIZLI BAŞLADI!

48' Ghezzal sağ kanattan çalımlarla içeri girdi, sert vurdu ancak Munir başarılı.

50' Rosier ceza sahası çizgisi üzerinden şansını denedi ancak top auta çıkıyor.

MÜSAİT POZİSYONDA AUTA ATTI

53' Sol kanattan Güven penaltı noktası üzerindeki Batshuayi'yi gördü. Belçikalı müsait pozisyonda topu üstten dışarı gönderdi.

BATSHUAYİ KALE DİBİNDEN KAÇIRDI!

59' Beşiktaş sol kanattan korneri kullandı, Josef kafayı vurdu kale dibinde Batshuayi topu tamamlamak istedi ancak kafa vuruşu yandan auta gitti. Çok net bir pozisyondu...

81' Ghezzal savunmadan seken topta ceza yayı üzerinden şutunu çekti Munir topu kornere çeldi.

82' Rıdvan bu kez uzaktan şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

88' N'Koudou sol kanattan ceza sahasına çevirdi topu, Batshuayi vurdu top Burak'a çarpıp kornere gitti.

89' Mehdi uzaklardan şansını denedi, top Emre'nin kucağında kaldı.

90' İlk yarının sonuna 5 dakika ekleniyor.

Mücadele sona erdi.

Beşiktaş - Hatayspor 11'ler:

Beşiktaş: Emre, Rosier, Necip, Vida, Rıdvan, Josef, Can, Ghezzal, Güven, Larin, Batshuayi

Hatayspor:: Munir, Kamil Ahmet, Sackey, Burak, Samuel, Onur, Ruben, Mehdi, Saba, El Kaabi, Diouf

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.