BAŞKANI BEKİR NENNİOĞLU : “SORUNLARIMIZIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sağlık Yayın: 14 Ağustos 2022 - Pazar - Güncelleme: 14.08.2022 22:33:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
266 okunma
Google News

Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu sendika binasında açıklamada bulundu.Bu konuda tarafların katılımı ile Aile Hekimliği çalıştayı yapılarak sonuç raporlarının  taraflara sunulduğunu ifade etti. Konuyla ilgili sorunları defalarca dile getirdiklerini belirten Başkan  Bekir Nennioğlu, “Yapılan çalışmada,Aile Sağlığı Merkezlerinde Hekimler başta elektrik, su, ısıtma-soğutma ,tıbbi malzemeleri, dezenfektanları,her türlü temizlik maddesine kadar, ekstra çalıştırılan hizmetli ve yardımcı sağlık personelinin maaşları  kendilerinin  Aile sağlığı merkezlerinin tüm demirbaşı ,kira ödemeleri , elektrik kesildiğinde jeneratörün Mazot parası Hekimler tarafından karşılandığını,Başta elektrik olmak üzere faturalar yüzde yüzden fazla artış göstermiştir.” Diye konuştu. 
“AİLE HEKİMLERİMİZ ÇOK ZOR DURUMDALAR”
Aile Hekimlerine verilen zamlarla bunlar karşılanamaz hale geldiğini,Cari ödemeler ,giderleri karşılayamaz  ve zor durumda, olduğunu belirttiklerine dikkat çeken Başkan Bekir Nennioğlu, “Aile Hekimleri  Hekimlik mi yapsınlar ,eline kağıt kalem alıp, hesap kitap mı yapsınlar. Şaşırıp kaldılar. Resmen mali müşavir oldular.Çark dönmüyor artık. Artık  Hekimler dama dedi. Aile Sağlığı Merkezleri. Gruptan çıkmayı, çalıştırılan hizmetli ve yardımcı sağlık personellerini işten çıkarmayı, pansuman gibi tıbbi işlemleri dahi yapmamayı düşünür hale gelmiştir.  Son gelinen noktada,Aile hekimliği cari gider ödemelerindeki artış sadece %41.65 oranında yani enflasyon  ayarında olmuştur. Oysa cari giderde kullanılmaya esas kalemlere ortalama %100-%200 arasında zam yapılmıştır. Memlekette çoğu yerde cari gider ödemeleri masrafları karşılayamaz hale gelmiştir. Ki bu hesaba bir de yılda %100 oranında artan kıdem tazminatı birikimleri dahil değildir. Bakanlık ve bürokratları aile hekimlerinin mali haklarının iyileştirilmesinde 2 parametre üzerinde durduklarını ifade etmişlerdi. Bunlardan biri cari gider artışı diğeri de temele esas maaş ödemesinde artış idi. Bugün zamlı maaşa esas olan cari gider ödemesinde herhangi bir fark, herhangi bir artış maalesef yoktur. Ayın 15'inde diğer vaad edilen rakamda bir artış olup olmadığını öğrenmeye de 1 hafta kaldı. Acaba sayın bakanın söylediği "ayın 15'ini bekleyin" ifadesi bunun için mi idi? Yoksa bir kez daha aile hekimleri bir bardak soğuk su mu içecek bunu bekleyip göreceğiz.Biz bunun takipçisi olacağız.” Dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.