Başkan Zeydan Karalar, “Bu onur sonsuza kadar bizim.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişi törenlerle kutlandı

Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 12:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
233 okunma
Google News

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 98. Yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Törene Adana Valisi Süleyman Elban, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Yardımcısı  Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan’la birlikte kentin askeri ve sivil erkanı katıldı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi:

BU ONUR SONSUZA KADAR BİZİM

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Adana’mıza Kurtuluş Savaşı’ndan önce, sonra ve Cumhuriyetin kurulmasının ardından çeşitli defalar gelerek bizlere büyük onur bahşetmiştir.

Ülke düşman işgali altındayken Kurtuluş Savaşı’ndan önce geldiği Adana’da, Adanalılardan aldığı güç ve ilhamla Milli Mücadeleye başladığını açıkça ifade ettiği, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da doğmuştur’ sözleri, Adanalılar olarak bizlere bahşettiği ve sonsuza kadar çok büyük bir kıvançla taşıyacağımız en yüksek payedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Adanalılara paha biçilmez bir manevi hediyeyi, bu mesajıyla vemiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, büyük milletimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlere; bir imparatorluğun küllerinden bağımsız bir vatan armağan etmiş, çağdaş ve güçlü bir ülkede yaşamamız için izlememiz gereken yolu aydınlatmışlardır.

Cumhuriyeti korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarının sonsuza kadar savunucusu olmak, Adanalılar olarak en önemli görevimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmayacağız ve Türkiye Cumhuriyetinin, onun gösterdiği yoldan ve çizgiden sapmaması için taşıdığımız inanç ve şevkin azalmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, özlem ve saygıyla anıyoruz.”

Tören, Adana Tren Garı’nda devam etti. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Mart 1923’te trenle Adana’ya gelişi canlandırıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.