Başkan Yaşar’dan trafik sorununa anlamlı çözüm

Adana’da yaşanan trafik sorunu ve çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Hacı Ali Yaşar, çözüm olarak Ulaşım Master Planının hayata geçirilmesini gösterdi.

Yayın: 20 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 20.09.2021 11:47:45
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
416 okunma
Google News

Özel Haber .Gökmen Oğur- Hüseyin Yetiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi  ve 72 Nolu Yüreğir Özel Halk Otobüsleri Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Hacı Ali Yaşar,  son günlerde  adana genelinde giderek artan  trafik sorunu ve çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ TOPLU TAŞIMA SORUNUNUN 20 YILDIR  ÇÖZÜM MÜCADELESİNİ YAPIYORUZ”

Adana’da toplu taşımacılıkta çok büyük bir sorun olduğunu ifade eden Hacı Ali Yaşar, “ Toplu taşımacılığın sorunlarının  çözümü noktasında  20 yıldır bir mücadele yapıyoruz. Adana’da toplu taşıma esnafı  kendi  bünyesinde  havuz  sistemine geçilmediği sürece  toplu taşımacılığın Adana’da  bir noktalara gelmesi mümkün değil.Bu konuda uzun maratonun sonuna yaklaşmaya başladık. “ Dedi.

“TOPLU TAŞIMA  ÇOKYAKIN  SÜREÇTE HAVUZ SİSTEMİNE GEÇECEK”

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olarak  sorunların çözümü için Büyükşehir Belediye  Başkanına on yıl yetki verildiğine dikkat  çeken Hacı Ali Yaşar,” Bu yetki ile birlikte Adana’da toplu taşıma esnafının radyatörleri , kamera sistemi  bunlar takıldıktan sonra  toplu taşıma esnafı havuz sistemine girecek. Toplu  taşıma esnafı havuz sistemine girdiğinde ise daha da rahatlayacak. Toplu taşıma  çalışma  hayatında çığır açacak. Bu mücadelenin sonuna geldik.  İnşallah çözüm çok yakındır. “ diye konuştu.

“ÖZEL ARAÇ SAYISI YÜZDE BİN ARTARKEN ; TOPLUTAŞIMA  ARAÇLARI SAYISINDA HİÇ  ARTIŞ YOK”

Adana’da trafik sorununun Büyükşehir Belediyesi  komisyonlarında tartışıldığını belirten Başkan Hacı Ali Yaşar, “ Toplu taşıma  taşıtlarının  şehir trafiğini  tıkadığı söylentilerini duyuyoruz. Ancak, şunu ifade edebilirim ki özel halk otobüsleri Adana’da 1987 yılında kuruldu. 1989 yılında da  dolmuş kooperatifleri kuruldu. Daha önce dolmuşlar çok küçüktü. Bunlar kurulduktan sonra  Dolmuş sayısı 1085 , Özel Halk Otobüsü  sayısı ise 419. O  günden bu güne baktığımızda toplu taşıma sayısına hiç bir artış yok. Ama , özel araç sayısında ise yüzde bin oranında bir artış var. Bazı yetkililer bu konuda  trafiğin toplu taşıma araçlarının tıkadığını konuşuyorlar. Şahım olarak bu ifadelere katılmıyorum.” Dedi.

“ULAŞIM  MASTER PLANI HAYATA GEÇİNCE ÇOK DAHA RAHAT EDECEĞİZ”

Ulaşım Master planının defalarca  ihaleye çıkmasına rağmen  hayata geçirilemediğinin altını  çizen Hacı Ali Yaşar, “ Bir buçuk yıl gibi bir süremiz var. Bu master planı hataya geçerse bir rahatlık göreceğiz. Toplu taşıma esnafı olarak zam aldığımız süre 21 ay oldu. Sizde biliyorsunuz ki TEFE ve TÜFE’ye oranla  hesapladığımızda bizim en az yüzde otuz ulaşım ücretlerine zam yapmamız  gerekirdi. Ama zam almadık. Büyükşehir Belediye  Başkanı bu  konuda konuştuk. Herkes zor durumda. Bizler araçlarımızı değiştiremez hale geldik. Biz zam istemiyoruz. Ama, araçlarımızı değiştirebilmek için zam istiyoruz.dedik. Başkanımız da çağrımıza cevap vermesini  istiyoruz. Bizler,  havuz sistemine girmek  istiyoruz. Havuz sistemine girdikten sonra ve rahatlığı gördükten sonra esnaflarımızı daha fazla ikna etmiş olacağız. Toplu taşıma esnaflarını  allah izin verirse tek çatı altına getireceğiz. Belediye ve esnafı  halkımız rahat edecek.”dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.