BAŞKAN SALTUK’TAN COVİD 19 UYARISI

COVİD 19 Virüs Salgınının giderek yaygınlaşması küçük işletmelerde paniğe neden olurken ; işletme sahipleri ise vatandaşları daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Sağlık Yayın: 01 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 01.12.2020 03:20:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
523 okunma
Google News

Demokratik Sol Parti’ (DSP) Seyhan İlçe Başkanı Erhan Saltuk, dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran, korana virüs salgınından korunabilmek için vatandaşların çok dikkatli olarak kurallara uyması gerektiğini ifade etti. Adana genelinde vaka sayılarında  meydana gelen artış nedeniyle  yerel yöneticilere çok daha fazla iş  düştüğünü anımsatan Erhan Saltuk, “ Belediyelerimiz salgınla mücadele konusunda daha fazla gayret serf etmeli.  İş verenlerden ve çalışanlardan ricamız covid 19 virüs salgınını  önleme konusunda alınan kurallara uymalarıdır. Bu kurallara uymaları salgının artış hızını yavaşlatacaktır.Bu nedenle kurallara harfiyen uyalım uymayanları da uyaralım.” Dedi.

“TÜM ÖNLEMLER ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE ALINMALIDIR”

Hijyen , temizlik , maske ve mesafeye çok dikkat edilmesi gerektiğine değinen Başkan Erhan Saltuk,  iş verenlerden ve küçük işletmelerden gerekli kurallara uymaları istedi. Erhan Saltuk, “ Bizler, iş yerimizde COVID-19'un yayılmasını önlemek için gereken önlemleri alarak istihdama katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Korona virüs salgınından korunmak için sosyal mesafenin korunması, hijyen kuralları ve sıkça ifade edilen diğer önlemler çok önemlidir. İşyerlerinde ciddi sağlık riskleri söz konusudur. Sosyal mesafenin korunması zor hatta çoğu zaman imkansızdır. Servisler ve yemekhaneler alınacak tüm önlemlere karşın ciddi risk oluşturmaktadır. Ateş ölçenlerin ve sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanı olmalıdır. Maske, eldiven gibi koruyucu ekipman eksiksiz olarak kullanılmalı ve tedariği sağlanmalıdır. Şüpheli olarak bulunarak hastaneye sevk edilenlere cerrahi maske takılarak tedbir alınmalıdır. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz,bu yüzden de, olağanüstü önlemler alınmalıdır. Acilen işten çıkarmalar yasaklanmalıdır. İşten çıkarma yasağı toplumsal bir felaketi önlemenin ilk adımıdır.Bütün bunlara karşılık,halen  inşaat işçileri, metal işçileri, birçok fabrikalar, tarım işçileri çalışmaya mecbur edilmekte ve maalesef bu, bir süre daha böyle sürecek gibi görünmektedir. Dolayısıyla bu koşullarda çalışmak zorunda bırakılan işyerlerinde, ilk olarak, yeni koronavirüs salgını dikkate alınarak risk değerlendirmesi ve acil durum planlarının güncellenmesi yapılmalıdır. İşyeri hekiminin olmadığı işyerlerinde ALO 184 aranarak süreç izlenmelidir.

"EKONOMİK İSTİKRAR KALKANI PAKETİ"Nİ OLUMLU BULUYORUZ”

Bilim Kurulu ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla yapılan geniş kapsamlı değerlendirmeler neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi"ni olumlu bulduklarını ifade eden Erhan Saltuk , ancak paketin özellikle emeğiyle geçinen dar gelirli, emekli ve orta sınıf için önemli ölçüde yetersiz olduğu görüşüyle bazı önerilerde bulunduklarını anımsattı.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.